DÜNYA
Giriş Tarihi : 09-06-2023 12:16

Nazım Hikmet şarkılarla anıldı

Nazım Hikmet, vefatının 60’ıncı yılında Nürnberg Türk Eğitim Kültür Derneği (Tek-Der) tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. TEK-DER üyesi ses sanatçısı Devrim Seven’de, usta şairin farklı bestecilerce bestelenen 'Mavi Liman', 'Memleket', 'Güzel Günler Göreceğiz' gibi 13 eserlerini seslendirdi.

Nazım Hikmet şarkılarla anıldı


 TEK-DER Kültür Merkezinin büyük toplantı salonunda, Nazım Hikmet’in polis nezaretinde sorgulanışı, mahkemede yargılanışı ve hapishane günleri “60.yılında Nazım’ı anıyoruz“ isimli tiyatro oyunu sahneye konuldu.
Hasan Polat’ın yazıp yönettiği ve yönetmen yardımcılığını Latife Paran’ın yaptığı oyunda, Hıdır Yılmaz, Hakan Ünlü, Umut Gürbüz ve Mehmet Borucu rol aldı.
Tiyatro oyunu sonrası, TEK-DER üyesi ses sanatçısı Devrim Seven’de, usta şairin farklı bestecilerce bestelenen 'Mavi Liman', 'Memleket', 'Güzel Günler Göreceğiz' gibi 13 eserlerini seslendirdi.


Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük şiir ustalarından olan Nazım’ı saygıyla andıklarını söyleyen 60.yılında Nazım’ı anıyoruz adlı oyunun yönetmeni Hasan Polat, “Haziran ayı sadece Nazım Hikmet’in değil, Orhan Kemal ve Ahmed Arif gibi değerli ozanlarımızın da ölüm ay dır. Bu nedenle nazım Hikmet anma töreninde, Orhan Kemal ve Ahmet Arif’in Nazım Hikmet için yazdığı şiirler de okundu“dedi.


TEK-DER Başkanı Rıza Seven, üyelerimizin desteği ile sayılı kültür merkezi haline getirdiğimiz TEK-DER’de, eğitim, kültür ve sanatın gelişmesine yönelik çalışmalar yapmaktayız. Çalışmalarımız arasında Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Aşık Mahsuni Şerif gibi değerli ozanlarınızın, Orhan Kemal gibi yazarlarımızın ve Nazım Hikmet ve Ahmet Arif gibi Türk şairlerimizin anısı yaşatılacaktır. Seven, Eğitim, kültür ve sanat konusunda topluma azami bir fayda sağlamak, kültürleri kaynaştırmak ve bir araya getirmek için çaba sarf edeceğiz.” Seyirciler ise Nazım Hikmet’i unutmadığı için Başkan Rıza Seven’e teşekkür etti.
Törende, TEK-DER Başkanı Rıza Seven, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Cengiz Şahin, Alevi Kültür Merkezi Cem Evi Başkanı Hüseyin Yıldız, Nürnberg Objektif Kültür Merkezi Başkanı Cihan Kente, Objektif Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Ertuğrul Karakaya ile Nazım Hikmet hayranları hazır bulundu.

İlhan Baba-Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni