KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 03-12-2023 13:28

Noel Pazarında Antalya standı büyük ilgi gördü

Almanya'nın en ünlü Noel pazarlarından biri olan 2,5 milyon üzerinde insanın ziyaret ettiği tarihi Nürnberg Noel pazarında (Chriskindelsmarkt), Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir İnsiyatif Dernek (İn-San) tarafından Antalya standı açıldı.

Noel Pazarında Antalya standı büyük ilgi gördü


Stand açılışında, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Nürnberg-Antalya Kardeş İn-San Dernek Başkanı Rıza Özlek ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ve SPD Belediye Meclis Üyesi Aynır Kır  hazır bulundu. 

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, "Nürnberg-Antalya kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde tarihi Nürnberg Noel pazarında Türkiyemizin güzel turizm kenti Antalya isminin duyurulması ve Antalya’nın güzelliklerinin görülmesi sevindirici. Kardeş şehir ilişkileri iki ülke arasında insanlar ve toplumlar arası ilşikierin gelişmesini sağlaması, tarihi ve kültürel değerlerimizin sergilenmesi, bizim burda yaptığımız çalışmalara katkı sağlamaktadır.Yoğun kar yağışında, ziyaretçilere salep, çay ve baklava ikram edilmesi ayrı bir güzellik“ dedi.

Noel pazarında açılan Nürnberg’in kardeş şehirler standları arasında yer alan  ve  büyük ilgi gösterilen Antalya standıyla ilgili  açıklama yapan İn-San Dernek Başkanı  Rıza  Özlek, “ 670 yıllık tarihi Nürnberg pazarında açtığımız Antalya tanıtım standı büyük ilgi görmekte. Antalya’dan getirilen el yapımı süs eşyaları, el işlemesi keramikler, el işlemesi tekstil ve çeşitli hediyelik ürünler satılıyor. StandımızdaTürk çayı, elma çayı,Türk kahvesi,Türk lokumu ve Türk Baklavası davetlilere ikram edilmekte. Bu sene Antalya’da ikincisi yapılan yörük Festival nedeniyle hazırlanan özel şal’lar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilerek standımıza geleneler verilmekte“ dedi.
SPD Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır’da,“ Bu sene 26.cı senesine giren Nürnberg- Antalya kardeş şehir ilişkilerinin 25.yılını geçtimiz yıl birlikte kutladık.Önümüzdeki aylarda Nürnberg Nord Klinik ile Akdeniz Üniversitesi arasında deprosyon ve tedeavisi konulu güzel bir smpozyum düzenleyeceğiz dedi.

İlhan Baba/Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni