SAĞLIK
Giriş Tarihi : 31-10-2022 23:07

Nürnberg’de Kalp sağlığı semineri düzenlendi.

Nürnberg Büyük Şehir Belediyesi Sağlık Merkezi ile Türk İnsiyatif Nürnberg Platform(TİN) kuruluşunun birlikte düzenlediği ‘’Kalp Krizi ve Korunma Yöntemleri’’ adlı sağlık seminer düzenlendi

Nürnberg’de Kalp sağlığı semineri düzenlendi.

 

 Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii toplantı salonunda düzenlenen ve Nürnberg Hastanesi Kalp Hastalıkları Baş Hekimi Rıza Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı semineri Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz,Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Arslan ile birlikte çok sayıda vatandaşımız izledi. Dr. Şahin “ kronik kalp hastalılarının başında düzensiz beslenme,düzensiz uyku, siğara,madde bağımlılığı,aileden gelen genetik kalp hastalıkaları, stresli yaşamak ve kilo gelir‘‘ dedi. Senede en az bir defa kalp kontrolüne görünmek sağlık açısından fayalı olduğunu belirten Dr. Şahin, kalp damar amaliyatları, stent takılması, hangi ilaçların kullanılması gerektiği ve sağlıklı beslenme konularında örneklerle açıklamalar yaptı.Kalp krizi vakalarının çoğlamasını önlemek ve gençlerimize koruyucu tedbirleri öğretmek amaçlarınımız arasındadır diyen Şahin,seminere katılan vatandaşlarımız kalp sağlığı hakkında merak ettikleri tüm soruları cevapladı.


Türk İnsiyatif Nürnberg Platform(TİN) kuruluşu Sözcüsü İsmail Akpınar’da “ Nürnberg Belediyesi Sağlık ve eğitim konusunda bilgilendirme toplantılarına önem veriyor. Korona zamanında 3 aşı kampanyasınıda Nürnberg Belediyesiyle birlikte DİTİB Nürnberg Eyüp Sultan Camiisinde yapmıştık.Nürnberg Belediyesi taraafından „Kalp hastalıkları ve korunma yöntemleri hakkına bir toplantı“ yapalım demesi üzerine TİN Kuruluşu olarak konuyu değerlendirdik. Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Arslan’a sunduğunuz teklifin kabul edilmesi üzerine Nürnberg’in en büyük camiisinin toplantı salonunda sağlık semineri düzenledik dedi.

İlhan Baba-Nürnberg

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni