SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-03-2023 14:54   Güncelleme : 23-03-2023 00:04

OFFENBACH’A DOSTELİ UZANDI

Dosteli Evde Yaşlı Bakım Merkezi’nin Offenbach şehir merkezindeki yeni yerinin açılışı yoğun ilgi gördü.

OFFENBACH’A DOSTELİ UZANDI

 

 

Açılış, Offenbach AOK Hessen Sorumlusu Dietmar Krüger, işletmenin merkezi olan Berlin’den gelen Dosteli İşletmecisi Safiye Serpil Ergün, Offenbach İşletmecisi Ziynet Ergün, Frankfurt Bölgesinden gelen misafirler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Programa ev sahipliği yapan Safiye Serpil Ergün ve Ziynet Ergün, açılışta yaptıkları konuşmalarında, ‘Daha önceki yerimiz düşük bir kapasiteye sahipti. Yeni yerimizi de çalışma ve hizmet alanları daha iyi olduğu için tercih ettik’ diye ifade ettiler.

YAŞAMA YILLAR DEĞİL, YILLARA YAŞAM KATIYORUZ

Misafirlere açılışa teşriflerinden ve nazik hediyelerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür eden Safiye Serpil Ergün, ‘Biz Dosteli olarak yaşama yıllar değil, yıllara yaşam katıyoruz.  Yaşlandıkça ortaya çıkan duygulanım bozukluklarının, yaşlılığa bağlı fiziksel fonksiyonel kapasitenin düşmesi ve üzerine eklenen kronik hastalıklar yaşlının bu süreçte profesyonel destek almasını zorunlu hale getirebilir’ dedi.

Ziynet Ergün, ‘Biz hakikaten bakıma muhtaç kalanları, annemiz, babamız ve kardeşimiz gibi düşünüyoruz. Evde Yaşlı Bakımı Hizmetlerinde amaç, oluşturulan bakım planı çerçevesinde yaşlının biyolojik, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının doğru tespiti, kaybolan kapasitenin iyileştirilmesi, kendi bağımsızlığının ve özgüvenin tekrar kazandırılmasıdır. Önemli olan, yaşlı ile uyumu sağlayabilecek doğru bakıcının belirlenmesi ve bakıcının yetkinliğidir’ dedi.

AİLENİN PARÇASI OLUYORUZ

Ergün, ‘Biz ailenin bir parçası oluyoruz. Bu hastaya rahatlık veriyor, bu sayede aynı dili konuşuyoruz. Dosteli Evde Yaşlı Bakımı konusunda insanlara yoğunlukla derneklerde bilgilendirme toplantısı yaparak ya da Hastalık Kasalarından gelen yazışmalar aracılığı ile yardımcı oluyoruz.

2013 yılında Berlin’de ilk açılan Dosteli Evde Yaşlı Bakım Merkezi’nde yoğun bir iş temposunda çalışıyoruz. Bu merkezde Evde Yaşlı Bakımı hizmeti veriyoruz. Bunun yanı sıra Offenbach’da  Evde Yaşlı Bakımı hususunda ambulansta bakım hizmeti sunuyoruz’ diye konuştu.

Bilgilendirme için bildirilen saatlerde görüşülür.

Adresimiz: 63067 Offenbach Bahnhof str 30

Tel:069- 84845744

pdl-Offenbach@dosteli.de

Açılış Saatleri: Mon. Frei. 8.00-16.00   

 

Necdet Karaşahin/Offenbach

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni