KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-04-2023 23:38

Popakademie BW Dünya Müzikleri Bölümü B.A. özel yetenekle öğrenci alıyor.

Popakademie Baden-Württemberg, Dünya Müziği lisans programına 2023/2024 kış dönemi başvuruları 30 Nisan 2023 tarihinde sona eriyor.

Popakademie BW Dünya Müzikleri Bölümü B.A. özel yetenekle öğrenci alıyor.

Popakaemie Baden-Württemberg; Almanya, Mannheim’da 2003 yılında kurulmuş, dünya müziğine odaklanan, popüler müzik, müzik ve yaratıcı endüstri bölümlerinde, özel yetenekle sanatsal bir lisans eğitimi sunan ilk ve tek devlet yükseköğretim kurumudur. Popakademie BW’in, halen Pop Müzik Tasarımı, Müzik İşletmeciliği ve Dünya Müziği alanlarında üç lisans bölümü ve Popüler Müzik, Müzik ve Yaratıcı Endüstriler ile ilgili iki yüksek lisans bölümü bulunmaktadır. Popakademie BW, geniş eğitim imkanı ve müzik endüstrisindeki güçlü ağı ile müzik dünyasına başarılı hizmetler sağlıyor.

Dünya Müziği Bölümü- Sanat Akademisi Lisansı (Bachelor of Arts) Dünya Müziği Bölümü, Türk, Arap ve Batı Afrika müziğinin önemli alanlarını, köken ülkelerde ki ilişkilerini ve yerel popüler kültürde ki gelişimlerini içerir. Yaratıcı ve yetenekli sazcılar, besteciler, bir koronun yöneticileri ve enstrüman öğretmenleri bu bölüme başvurabilirler. Dünya müziğinin tüm alanlarının tanındığı Dünya Müziği bölümü aynı zamanda klasik, geleneksel müzik, füzyon, caz, popüler müzik ve batı sanat müziği ile de ilişkilidir. Popakademie‘nin Dünya Müziği bölümünde; bağlama, Arapça ve Türkçe ud, vurmalı çalgılar, kanun ve şan gibi bölümler ana dal eğitimi olarak yer almaktadır.

Popakademie BW Lisans eğitimi, geleneksel ve batı müziği alanlarında uygulama dersleri, enstrüman ve proje çalışmalarından oluşmaktadır. 6 yarıyıldan oluşan eğitim süresince, müzik ekonomisi işletmeciliği, kültürel arka plan ve güncel eğilimler de incelenmektedir. Bachelor of Arts diplomasıyla mezun olan sanatçılar enstrüman öğretmeni olarak da büyük talep görmektedir.

Popakademie BW, Dünya Müziği eğitim ve öğretimini, Bağlama Bölümü‘nde; Kemal Dinç, Taner Akyol, Erdem Şimşek, Kenan Tülek, Arapça ve Türkçe Ud Bölümü‘nde; Samir Mansour, Yurdal Tokcan, Ahmad Al Khatib, Vurmalı Çalgılar (Perküsyon, Djembe) Bölümü‘nde; Murat Coşkun, Joannie Labelle, Kanun Bölümü’nde; Muhittin Kemal gibi alanlarında uzman, tanınmış, geniş bir kadroyla sağlamaktadır.

Popakademie Bölümleri: https://www.popakademie.de/de/studium/weltmusik-ba/facts/

Başvuru: https://www.popakademie.de/de/studium/weltmusik-ba/bewerbung/

Daha fazla bilgi ve sorularınız için:

Johannes Kieffer johannes.kieffer@popakademie.de

Mehmet Ungan: +49 15233535437

www.popakademie.de

 

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni