DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-05-2023 14:07

Seçim sevinci Nürnberg’e de yansıdı

Yurtdışında 1,5 milyon ile en fazla Türk seçmenin yaşadığı Almanya seçim sürecini yakından izledi. Almanya’da yaşayan Türkler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından sokaklara çıktı.

Seçim sevinci Nürnberg’e de yansıdı


Nürnberg kentinde yaşayan AK Parti gönüllüleride ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle kutlama yaptı. Nürnberg’deki Türk Sinaması Rio Palast’de seçim sonuçlarını izleyen AK Parti gönüllüleri daha sonra konvoylar oluşturarak Plarer meydanında toplandı.


Kutlama UID Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, “seçimi kimse kaybetmedi ve kazanan Türkiye oldu. İnşallah bundan sonra Türkiye’nin geleceği noktasında yüzyılın yeni Türkiye’si için adımların daha dikkatli atılarak toplumun kutuplaştırılmadığı bir ortam yaratılarak seöim sonuçları hayırlara vesile olur” dedi.


UID Nürnberg Bölge Başkanı Salim Elcivan’da, “seçim Türk olan herkes kazandı. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu. UID Kuzey Bavyera Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Elcivan ise, “sevinç gözyaşlarıyla izlediğimiz seçim sonucunda Reisimizin tekrar kazanmasında, kadınlarımızın emeğinin olması bizleri mutlu etti ve gururlandırdı. Dünya liderinin tekrar ülkemizin başında kaldığı ve ülkemiz sahipsiz kalmadığı için çok mutluyuz” dedi.


AKP gönüllerinden Mustafa Tuna ve Cafer Özcan’da seçim sonuçları Türkiye’miz için hayırlı olsun. Reisimiz Almanya’ya geldiğinde hep Köln’e geliyor ve Nürnberg’e de bekliyoruz dedi.
Nürnberg’deki kutlamalar sırasında polis geniş güvenlik aldı. Klakson çalarak konvoy oluşturanlar, marşlar şarkılar söyleyerek paylaştı.


İlhan Baba-Nürnberg

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni