EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-10-2023 15:10

Telve’nin 10. Sayısı "20. Yüzyıl Avrupa Edebiyatı" Dosyasıyla Çıktı!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı himayesinde yayımlanan ve diasporadaki Türk edebiyatının önde gelen temsilcilerinden olan Telve’nin 10. sayısı "20. Yüzyıl Avrupa Edebiyatı" dosyasıyla Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve Hollanda’dan yazar ve şairlerin titiz kaleminden çıktı.

Telve’nin 10. Sayısı

 

 

İnsanlık tarihi açısından oldukça önemli kırılmaları barındıran bir zaman dilimi olarak 20. yüzyıl, dünya edebiyatının bugüne varan serencamını anlamlandırmak için büyük bir önem arz ediyor. Bu minvalde Telve yazarları da, siyasetten ekonomiye, psikolojiden sosyolojiye, hayatın her alanında etkileri olan olayları içeren 20. yüzyılda Avrupa’da ortaya çıkan edebiyat varlığını incelediler.

James Joyce, Franz Kafka, Albert Camus ve Virginia Woolf gibi dünya edebiyatının en önemli yazarlarını ve önemli edebi akımlarını doğuran bu dönem; yazarları, akımları, Türk edebiyatına etkileri ve savaşların edebiyattaki izleri bakımından Telve’nin 10. sayısında ele alındı.

Ek olarak dosya dışı birbirinden kıymetli öykü, şiir ve denemelerin yer alacağı bu sayının söyleşi konuğu ise film, kaligrafi ve fotoğraf gibi pek çok görsel sanat dalında eserler veren genç sanatçı Ahmet Emin Batmaz oldu. Telve’nin 10. sayısı tüm bu zengin içerikleriyle okuruna yine oldukça renkli bir okuma deneyimi sunuyor.

Bu sayının yazarları Avusturya’dan Yasin Durat, Rumeysa Öztürk, Zeliha Yılmaz, Zümra Ufuk, Belkıs Kılıç; Almanya’dan Fatma Türk, Elif Neslihan Güney, Bahar Akar, Esra Yıldırım, Esma Okurterzi, Esra Hanım Akdeniz, Yasemin Kelkit, Mihriban Harbi, Esra Demir, Merve Fatma Ören, Nüket Durur, Mehmet Akif Çelik, Münire Eslem Bozkurt, Aslıhan İnce, Tuana Yüksel, Emine Doğrul, Furkan Uzun, Zeynep Yaman; Hollanda’dan Sinan Ateş; Belçika’dan Zeynep Zuhal Kılınç, Gülsüm Durna, Fransa’dan Ecem Tuba Hızarcı ve Şebnem Hamurcu oldu.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni