DÜNYA
Giriş Tarihi : 06-10-2023 11:27

THY Nürnberg uçuşunun 50.yılını kutladı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Nürnberg kentine uçuşunun 50. yılı nedeniyle sabah Nürnberg havalimanında ve akşam da Fürth’de bir Türk iş insanı tarafından 5 milyon euroya yapılan First Class salonunda kutlama yapıldı.

THY Nürnberg uçuşunun 50.yılını kutladı



Sabah gerçekleşen kutlamada, Kaptan Enes Yegen ve yardımcı kaptan Ege Akyıldız tarafından THY filosunda bulunan Kalecik Airbus A321 BİO FUEL uçağı getirilerek tanıtımı yapıldı ve davetlilere Türkiye’den getirilen baklava ve lokum ikram edildi. 
First Class salonunda akşam düzenlenen kutlamada, THY’nın tarihçesi anlatıldı. Türk Hava Yollarının aldığı başarı ödülleriyle uluslararası arenada en iyi şekilde başarıyla temsil ettiği vurgulandı. 
Kutlamaya, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, THY Orta ve Kuzey Avrupa başkan yardımcısı Fuat Fırat, Nürnberg THY Müdürü Abdullah Ömer Çelik, Nürnberg Havalimanı Genel Müdürü Dr. Michael Hupe, SPD Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis Üyesi ve SPD Milletvekili adayı Aynur Kır, fahri konsoloslar ile STK Temsilcileri, akademikerler ve İş insanları katıldı.
Nürnberg Şube Müdürü Abdullah Ömer Çelik “THY 1930 senesinde sadece 5 uçakla başladı ve bugün dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolu şirketidir. Türk bayrağını büyün dünyaya taşıyoruz. 1973 snesinden itibaren Nürnberg semalarında uçuyoruz. Bugün de THY’nın Nürnberg’e uçuşunun 50.yılını kutlamaktan iftihar ediyoruz. THY’nın sürdürebilirlik konusuna değer vermektedir.Kutalama nedeniyle Nürnberg’e gelen TK1503 nolu Airbus 321 uçağımız Bio yakıt kullanılarak icra edilmiştir. Buda THY’nın çevreye duyarlı uygulamalarının en büyük örneklerinden birtanesi”dedi.


THY İFTİHAR KAYNAĞIMIZ, DÜNYA’NIN HER TARAFINDA UÇUYORUZ
THY Orta ve Kuzey Avrupa başkan yardımcısı Fuat Fırat “90.yılını kutlayan THY Nürnberg hattında bugün 50.yılını kutladık. Almanya’da 11 şehire uçuyoruz. THY finanzal açıdan bu yıl güzel bir yıl oldu. Uçak sayımızda artış oldu 400’e ulaştık ve seneye de yeni uçaklar filomuza katılacak. Amerika ve Avrupa’da açılan yeni noktalarada uçuşlarımız başlayacaktır. İstanbul havalimanının bize verdiği güç .çok büyük.Önümüzdeki yıl dahada iyi olacak ”dedi.
Kutlamada Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci “1933 yılında Cumhuriyetin 10.yılında kurulan Türk Hava Yollarının 1973 yılında da ilk İstanbul-Nürnberg uçuşu yapması nedeniyle bugün 50.yılını kutluyoruz. Milli bayrak taşıyıcımızın THY’nın.üst üste aldığı başarı ödülleriyle dünyada 7.sıraya girmesi ve Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde başarıyla temsil etmesi bizi gururlandırdı. Türk Hava Yollarının daha nice başarılı,umut dolu yıllara ulaşmasını diliyorum ”dedi.
THY’NİN NÜRNBERG’E KATKISI BÜYÜK
Nürnberg Havalimanı Genel Müdürü Dr.Michael Hupe, “ Türk Hava Yolları’nın da desteğiyle Nürnberg Havalimanı, korona salgınının son iki buçuk yılında, THY’nin de tekrar uçmasıyla verimli oldu. Artık birçok insanın seyahat etme arzusunu yeniden kazanmış olması daha da sevindirici. Seyahat isteğinin bu kadar hızlı artacağını ve bu yaz yolcu sayımızın bu kadar yüksek olacağını kimse beklemiyordu” dedi.
Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Nürnberg kardeş şehri Antalya’dan buraya ve buradan Antalya’ya yüzbinlerce kişi seyahat etmekte. Uçuş yapanların çoğunun THY’nı tercih etmesi THY’nın iyi hizmet yaptığını ve güvenirliğini göstermektedir. Bölgemizde iş insanlarının sayısı artmaktadır. Nürnberg de açılan fuarlara katılımcıların İstanbul üzerinden THY ile Nürnberg’e gelmelerde THY’nın köprü görevini yaptığını göstermektedir „dedi.
THY’nın Türk ve Alman acentelerine plaketin veridiği kutlamada, Osman Öksüzoğlu ve eki tarafından Hicaz ve Hüzzam makamında çalınan şarkıları dinlendi ve Hat sanatından örnekler sunuldu.


İlhan Baba-Nürberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni