KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-02-2024 12:40

TÜRK MÜZİĞİ GÖNÜL DOSTLARI POP KOROSU COŞTURDU

Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği Pop Korosu 4. Konserini Frankfurt Süd Banhoft salonunda verdi.

TÜRK MÜZİĞİ GÖNÜL DOSTLARI POP KOROSU COŞTURDU

 

 

 

Pop hayranlarını bir araya getiren konsere yaklaşık 350 kişi katıldı. Frankfurt ve çevresinden konseri izlemeye gelen sanatseverler keyifli anlar geçirdiler. Geceye katılan genç orta yaştan oluşan konuklar müziğin ritmine uyarak şarkılara eşlik ettiler.

Konserin açılış konuşmasını yapan Deniz Ateş, ‘Derneğimizin çatısı altında çok güzel şeyler yatıyor, müzik bize hep kuvvet enerji veriyor. Çatımız altında, sanat Müziği, pop korosu ve çocuk korosu yer alıyor.

Akustiği mükemmel olan Süd Banhoft Salonu’nda Pop konserimizin 4.sünü veriyoruz. Her konserimizde tecrübe kazanıyoruz ve sizlerin sevgisini kazanmak bizlere kıvanç veriyor’ dedi.

Pop konserin şefliğini Veysel Tarkan yaparken sanatçılara Orkestra Zehirbaz eşlik etti. Konserin 1. bölümünde koro ‘Eller Havaya, Hepsi Senin Mi, Fatoş Yine Yeniden, Bir Sevmek Bin Defa, Günün Birinde, Atilla Gönül Çelen, Karam, Hatıralar, Güllü Be Adam, Adımı Kalbine Yaz, Anlıyorsun Değil Mi, Ayla Serserim, Hovarda, Hatırla Sevgili’ adlı parçaları seslendirdi.

Müzik ziyafetine dönüşen konserin 2 bölümde ise koro, ‘Ele Güne Karşı, Yaparım Bilirsin, Alev Vursalar Ölemem, İnci Tanem, Bin Dereden Su Getirsem, Zeliş, Yaz Yağmuru, Yaradana Yalvartma, Söyle Buldun Mu, Bengü Duman, Sevdik Sevdalandık, Özgür Dağlar, Alışamadım, Unutma Beni, Deniz Vur Yüreğim, Deli Divane- Buray’ gibi sevilen parçalarla izleyicileri coşturdular.

Frankfurt Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Derneği Pop Korosu’nun verdiği konserin sonlarına doğru Dernek Başkanı Selma Ateş, ‘Yine güzel bir akşam yaşadık. Bu gençleri, Zehir Orkestrayı, Tarkan kardeşimi yürekten sevgiyle tebrik ediyorum’ dedi.

Ateş, ‘10 yıldan beri TSMD olarak Türk Müziğinin nadide eserlerini birçok konserlerimizde seslendirdik. Bir ilke imza atarak pop müzik tarihinde belki de tek olan tür pop müziği korosunu oluşturduk. Bugün de 4. konserimizi vermekten dolayı mutlu ve sevinçliyiz. Bu geceyi yaşadığımız için iyi ki varsınız’ diye konuştu.

 

NECDET KARAŞAHİN / FRANKFURT

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni