YAŞAM
Giriş Tarihi : 17-11-2022 01:28   Güncelleme : 17-11-2022 12:53

TÜRK MÜZİĞİ GÖNÜL DOSTLARI ÜYESİ GÜLSEN KAYA’YI KAYBETTİK

Türk Müziği Gönül Dostları Korosu’nun sevilen ve sayılan üyesi Gülsen Kaya’nın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

TÜRK MÜZİĞİ GÖNÜL DOSTLARI ÜYESİ GÜLSEN KAYA’YI KAYBETTİK

 

Frankfurt yakınlarında Dietzebach kasabasında uzun yıllardan beri yaşayan ve ömrünün çoğunu Almanya’da geçiren Gülsen Kaya (64) yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

Kalp krizi belirtileri ile hastaneye yatırılan Kaya, 10 saat kadar uzun süren bir ameliyatın ardından alındığı yoğun bakımda hayata gözlerini yumdu. Konu ile ilgili açıklama yapan doktorlar, Gülsen Kaya’nın tıkanan damarlarını açmak için yaptıkları müdahale sonunda meydana gelen yoğun kanamayı durduramadıklarını, ardından alındığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybettiğini ifade ettiler.

Gülsen Kaya’nın uzun yıllardan beri üyesi olduğu koronun hiç bir konserini kaçırmadığını belirten Türk Müziği Gönül Dostları Kültür Dernek Başkanı Selma Ateş,  “Dernek arkadaşları başta olmak üzere kendisini tanıyan herkes tarafından çok sevilen bir kişilik olan Gülsen Kaya’nın zamansız vefatı hepimizi deriden sarsmıştır. Kendisi yeri doldurulamaz bir kişilikti. Sevgili Gülsen Kaya’ya yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakılarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Dietzenbach kasabasının tanınmış simalarından olan Gülsen Kaya, 17 Kasım Perşembe günü saat 12:00’de Fatih Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Müslüman mezarlığına defnedilecektir.

 

Necdet Karaşahin/ Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni