DÜNYA
Giriş Tarihi : 16-07-2023 11:27

YTB “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenledi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma ve sergi programı düzenledi. Programda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Türkiye, Türkiye’den ibaret değil. O gece sadece Türkiye değil dünyanın çok farklı ülkelerinde yüzbinlerce insan da ayaktaydı” dedi.

YTB “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenledi

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye Burslusu uluslararası öğrencilerin katılımıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma ve sergi programı düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda darbe girişimi günü Türkiye’de eğitim alan uluslararası öğrencilerin ve Türkiye mezunlarının yaşadıklarını anlattıkları bir video gösterimi yapıldı. Programda Azerbaycan’dan gelerek Ankara’da eğitim alan Nail Aliev ise Otuz Kuş şiirini seslendirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, FETÖ’nün 40 yıllık hain bir plan içerisinde hareket ettiğine dikkat çekti. Darbe gecesi 251 şehidin Türkiye’nin aydınlık yarınları için canlarını verdiğini belirten Eren, “15 Temmuz 2016’da hain bir darbe girişimi yaşadık. 251 şehidimiz devletimizin aydınlık yarınları için canlarını verdiler. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

TÜRKİYE, TÜRKİYE’DEN İBARET DEĞİL

15 Temmuz darbe girişiminde canlarını hiçe sayarak şehit olan 251 vatandaşımızın aziz hatırasının hiçbir şeyle kıyas edilemeyeceğini aktaran Eren, “Türkiye’nin önü hakikaten çok açık. Geleceğe umutla bakan bir ülkenin vatandaşlarıyız. Türkiye, Türkiye’den ibaret değil. O gece Türkiye değil dünyanın çok farklı ülkelerinde yüzbinlerce insan da ayaktaydı. Devletimiz de gereğini yaptı. Bugün çok şükür çok daha güvenli noktadayız” dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER OLARAK BİZ DE MEYDANLARA İNDİK

Darbenin gerçekleştiği tarihte Türkiye Bursları kapsamında ülkemizde eğitim alan Kırgızistan vatandaşı Kubangazi Bugubaev de programa katılarak bir konuşma yaptı. Darbe haberlerinin yapılmaya başlandığı andan itibaren Türk milletinin bayrakları ellerine alarak meydanlara koştuğunu anlatan Bugubaev, “O gece FETÖ ve yandaşları Türk milletinin milli iradesine, Türkiye’nin kutlu yoluna kastederek, Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine kastederek bir darbe yapmaya çalışıyorlardı. Okunan selalar eşliğinde Türk milleti bayraklarıyla meydanlara inmekteydi. Meydanlara toplanan Türk milletinin tek amacı vardı; Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korumak. Türk milleti tek vücut olarak hain darbe girişimine ‘dur’ dedi. O günlerde uluslararası öğrenciler olarak Türk milletine destek vermek amacıyla elimizde bayraklarla meydanlara indik ve fırsat buldukça konuşmalar yaptık” şeklinde konuştu.

 

Programın ardından ise uluslararası öğrenciler 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflardan hazırlanan sergiyi gezdi.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni