GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2023 20:31

YTB Başkanı Eren ABD’de 15. Geleneksel Türk Günü ve 100. Yıl Festivali’ne katıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren ABD'nin New Jersey eyaletinde düzenlenen 15. Geleneksel Türk Günü ve 100. Yıl Festivali’ne katıldı.

YTB Başkanı Eren ABD’de 15. Geleneksel Türk Günü ve 100. Yıl Festivali’ne katıldı

 

ABD'de Türklerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan New Jersey'nin Paterson ve Clifton kentlerinde YTB’nin desteğiyle 15. Türk Günü Yürüyüşü ve 100. Yıl Festivali düzenledi. Festivale YTB’nin dışında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) de destek verdi. YTB Başkanı Abdullah Eren festivale katılarak bir konuşma yaptı.

Memorial Park’taki festival alanında Türk şirketleri ve STK’lar stant açarak ikramlarda bulundu. Aynı zamanda etkinlikte Türkiye'den gelen sanatçılar da yer alarak eserlerini seslendirdi.

Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla New York sokaklarında protesto yürüyüşü olarak başlayan, daha sonra ise Türk kültürünün tanıtımı için festival haline getirilen Türk günü yürüyüşleri her yıl başta New York ve New Jersey olmak üzere ABD’nin çeşitli şehirlerinde düzenleniyor.

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni