DÜNYA
Giriş Tarihi : 25-10-2023 00:15

YTB Başkanı Eren: "Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü ortaya koymak lazım!"

Gazze’de yaşanan saldırılara karşı dayanışma göstermek adına İstanbul’da eğitim alan uluslararası öğrencilerle bir araya gelen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, “Bugün televizyonu açtığınızda Brezilya’da Filistin için yapılan mitingi görüyoruz. Bu insana ümit veriyor. Dünyanın dört bir tarafında, başta Avrupa olmak üzere mitingler, gösteriler var” dedi.

YTB Başkanı Eren:

 

YTB Başkanı Abdullah Eren, İstanbul’da lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim alan uluslararası öğrencilerle bir araya gelerek Gazze için dayanışma toplantısı yaptı. Toplantıya Filistinli öğrenciler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından ülkemizde eğitim alan uluslararası öğrenciler katıldı.

Konuşmasına, Gazze halkının uzun yıllardır en temel insanî haklarından mahrum bırakıldığına dikkat çekerek başlayan Eren, dünyanın dört bir tarafında Filistin halkı için yapılan mitinglere vurgu yaptı.

Her geçen gün İsrail saldırılarında masum sivillerin hayatını kaybettiğini aktaran Eren, “Taziyemiz var, yasımız var ve maalesef olmaya da devam ediyor. Sadece dün Filistin’de 352 sivil hayatını kaybetti. Sadece dün. Bunun içinde çocuklar var, bebekler var, kadınlar var, yaşlılar var. Her gün de bu sivil kayıplar artıyor. Burada toprakları elinden alınan insanlar var ve yaklaşık 75-80 senedir bu işgal devam ediyor. Uzun yıllardır en temel insanî haklarından mahrum bırakılmış bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bugün televizyonu açtığınızda Brezilya’da Filistin için yapılan mitingi görüyoruz. Bu insana ümit veriyor. Dünyanın dört bir tarafında başta Avrupa olmak üzere mitingler, gösteriler var” dedi.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni