GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2023 11:46

YTB Başkanı Eren: “Devletimiz tüm kurumlarıyla yurt dışındaki vatandaşlarımızın yanında.”

Fransa’da yaşayan vatandaşlarımız ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, “Devletimiz tüm kurumlarıyla yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik ciddi bir çalışma içerisinde. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda projeler yürütüyoruz.” dedi.

YTB Başkanı Eren: “Devletimiz tüm kurumlarıyla yurt dışındaki vatandaşlarımızın yanında.”

 

 

YTB Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki heyet, YTB’nin destekleriyle düzenlenen Kültür Expo’ya katılmak üzere gittikleri Fransa’nın Strazburg kentinde birtakım temaslarda bulundu. Ülkedeki Türk vatandaşlarıyla ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Eren, hem vatandaşların sorularını cevapladı hem de iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Eren ve beraberindeki heyet, temaslar kapsamında ilk olarak Strazburg Başkonsolosu Sarp Erzi’yi ziyaret etti ve ardından Fransa'da düzenlenen Kültür Expo'ya katıldı. Kültür Expo’ya katılımlarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Eren, “Diasporamızın ürettiği sanat eserlerini tanıtmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Köklerimiz ne kadar derine inerse dallarımız o kadar kuvvetli, gövdemiz fırtınalara karşı o denli dirençli olur.” diye konuştu.  

Eren, yurt dışındaki Türk gençlerinin emeği ve alın teri olan Türkçe Dil, Düşünce ve Edebiyat Dergisi Telve’nin de 10’uncu sayısını genç yazarlarıyla birlikte Strazburg’daki Kültür Expo’da tanıttıklarını dile getirdi. Yeni sayısıyla 20’nci yüzyıl Avrupa edebiyatına ışık tutan Telve’nin, zengin içeriğiyle okurlarını beklediğini belirtti.

 

Eren, son olarak Fransa’daki vatandaşlarla ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Yurt dışındaki vatandaşların sorunlarını yakından takip ettiklerini, çözüme kavuşturulması noktasında ise çalışmalar yürüttüklerini aktaran Eren şunları kaydetti: “Yurt dışındaki vatandaşlarımızın; emeklilik, askerlik, otomatik bilgi paylaşımı, araba getirme, telefon, vergi ve bilet işlemleri ile alakalı konuları hem yakından biliyoruz hem de çözümüne ilişkin takibini yapıyoruz.”

YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZ DEVLETİNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın uzun yıllar devletine katkı sağladığını, bugün ise hala katkı sağlamaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Eren, “Devletimiz tüm kurumlarıyla yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik ciddi bir çalışma içerisinde. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda projeler yürütüyoruz. Özellikle yasal ve idari düzenlemelerin hukuki ve mevzuat tarafı ile alakalı ilgili kamu kurumlarımızla çok yakın bir iş birliğimiz var.” dedi.

 

Yurt dışındaki vatandaşların artık yaşadıkları toplumun içerisinde çok farklı alanlarda söz sahibi olduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Eren, “Önümüzdeki sene Fransa ile imzaladığımız işgücü anlaşmasının 60’ıncı senesi. Zaman geçiyor, toplumlar ve içinde bulunduğumuz şartlar değişiyor. Şu an itibariyle sadece Fransa’da bir milyona yakın, Avrupa’nın tamamında ise beş milyonun üzerinde Türk diasporasından, Avrupalı Türk varlığından bahsedebiliyoruz. İlk neslimiz buraya bir anlaşma çerçevesinde işçi olarak gelmişken bugün dördüncü, beşinci neslimiz içerisinde; her meslekten, her sosyo-ekonomik, sosyo-külterel gruptan insanımız olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni