DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-10-2023 00:10

YTB Başkanı Eren, Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Türkiye’de eğitim alan Filistinli uluslararası öğrencilerle bir araya gelen YTB Başkanı Abdullah Eren, “Gazze'deki durum için farkındalık oluşturmaya ve dayanışma göstermeye devam edeceğiz” dedi.

YTB Başkanı Eren, Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, ülkemizde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alan Filistinli uluslararası öğrencilerle YTB’nin Ankara Ofisi’nde bir araya geldi. Gazze için dayanışma göstermeye devam edeceklerini belirten Eren, “Unutulmamalıdır ki, Gazze’de yaşanılan trajedi sadece Müslümanların değil tüm insanlığın ortak yarasıdır” dedi.

 

Dünyanın gözü önünde tarifsiz bir vahşet yaşandığına dikkat çeken Eren, kadın, çocuk, yaşlı demeden topyekûn bir imha anlayışı ile Gazzeliler'in yok edilmeye çalışıldığının altını çizdi.

 

Savaş hukuku dahi gözetilmeden masum sivillerin en temel ihtiyaçları olan su, elektrik, barınma, yiyecek ve tıbbî malzemelere ulaşmalarının engellendiğini ifade eden Eren, “Gazzeli Müslüman kardeşlerimizin şahsında İsrail tarafından insanlık öldürülüyor, sözde medenî dünya da bunu izlemekle yetiniyor” diye konuştu.

MÜCADELEMİZE HEP BERABER DEVAM EDECEĞİZ

 

Yaklaşık bir haftadır Filistin toprakları ve özellikle de Gazze’nin acımasızca saldırıya maruz kaldığını aktaran Eren şunları kaydetti; “Çoluğumuzla çocuğumuzla otururken televizyonda bombalanan binaları görüyoruz. Enkazlardan çıkarılan çocukları, bebekleri görüyoruz. Gazze’den de burada üniversite okuyan kardeşlerimiz var. Onların akrabalarından şehit olanlar var. Hepsinin mekânı cennet inşallah, öyle inanıyoruz. Her sene 100’den fazla öğrenciyi Filistin’den Türkiye’ye burslu olarak getirmeye gayret ediyoruz. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, uluslararası arenada Filistin davasının bundan sonra da sözcüsü olmaya devam edecek. Bağımsız, özgür, herkesin tanıdığı, başkenti Kudüs olan bir Filistin kurulana kadar da inşallah mücadelemize hep beraber devam edeceğiz.”

 

YTB Başkanı Abdullah Eren ayrıca sosyal medya hesabından Gazze’de yaşanan saldırılara dikkat çekmek için Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde paylaşımda bulundu.

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni