GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-03-2024 14:37

YTB, TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERE “HOŞ GELDİNİZ” DİYOR

YTB, öğrenim görmek için tercihini Türkiye’den yana kullanan uluslararası öğrencileri Ankara’da buluşturdu. Etkinlikte öğrencilere ülkemizin uluslararası öğrenci hareketliliğine bakış açısı anlatıldı.

YTB, TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERE “HOŞ GELDİNİZ” DİYOR

 

Türkiye Burslusu olmaya 2023 yılında hak kazanan uluslararası öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen “hoş geldin” etkinliğinde bir araya geldi. YTB’nin etkinliğine, 2023 yılında Türkiye Burslusu olarak ülkemize gelip bir yıl süreli Türkçe dil eğitimini tamamlamalarının ardından öğrenim görecekleri üniversite ve bölümlere başlayacak olan öğrenciler ile akademisyenler katıldı.

Ankara’da gerçekleştirilen etkinlikte, geçtiğimiz sene gerekli aşamalardan geçerek Türkiye Burslusu olan, ülkemize geldikten sonra da Türkçeyi öğrenmek için 7 farklı üniversitenin Türkçe dil kurslarını tamamlayan uluslararası öğrenciler, 2024 yılından itibaren başlayacakları üniversite eğitimleri öncesinde merak ettikleri konular hakkında bilgilendirildiler. YTB yetkilileri Türkiye Burslusu öğrencilere, Türkiye Bursları programının işleyişinin yanı sıra, Türkiye’de geçirecekleri üniversite hayatı süresince ihtiyaç duyabilecekleri konular hakkında bilgiler verdi.

Öğrenim görmek için tercihini Türkiye’den yana kullanan Türkiye Burslusu öğrencilerin sordukları soruların da YTB uzmanları tarafından yanıtlandığı etkinlikte, öğrencilere ülkemizin uluslararası öğrenci hareketliliğine bakış açısı anlatıldı. Bunun yanı sıra, Afrika ve Güney Amerika kıtaları da dahil olmak üzere çok çeşitli coğrafyalardan gelen uluslararası öğrencilere, ülkemize uyum sağlamaları ve okudukları bölümlerden başarılı bir şekilde mezun olmaları için yönlendirme ve tavsiyelerde bulunuldu.

Etkinlikte konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, öncelikle Türkiye Bursları’nı kazanan uluslararası öğrencileri kutladı. Türkiye’de toplam 300 bin uluslararası öğrenci olduğunu ve Türkiye Bursları programına yalnızca geçen sene 120 bin kişinin başvurduğunu söyleyen Eren, Türkiye’deki uluslararası öğrencileri, ailelerinin ve ülkelerinin kendilerine bıraktıkları bir emanet olarak gördüklerine de değinerek, dinleyici sıralarında bulunan öğrencilere Türkiye’de geçirecekleri zamana yönelik motivasyon verdi.

Türkiye’ye birkaç ay önce gelmiş bulunan salondaki uluslararası öğrencilere yönelik hoş geldin programını neden yeni yaptıklarına da bir açıklama getiren Abdullah Eren, bunun nedeninin, uluslararası öğrencilere yönelik söz konusu etkinliği Türkçe olarak gerçekleştirmek istemeleri olduğunu söyledi. Türkiye’de okumalarının kendileri için büyük bir şans olduğunu dile getiren Eren, seslendiği öğrenciler arasından geçmişte de olduğu gibi çok başarılı mezunlar çıkacağına emin olduğunu ve üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye Mezunları Ailesine katılacaklarını kaydetti.

YTB Başkanı Eren sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerle çok fazla bir araya geleceğiz. Bundan sonra birbirimizi bolca göreceğiz. Gençlerle bir araya geldiğimde benim her zaman söylediğim bir şey var. Hayatınızın en güzel dönemindesiniz ve siz yeni bir maceraya atılarak, kendi ülkenizin dışında başka bir ülkeye geldiniz. İnşallah hepiniz başarılı olacaksınız.” Eğitimlerini Türkiye'de tamamladıktan sonra kendi ülkelerinde yüksek mevkilere gelen çok sayıda kişi olduğunu söyleyen Eren, buna örnek olarak Somali, İran, Afganistan, Makedonya gibi ülkeleri örnek gösterdi.

YTB’nin Ankara’da Hamamönü’nde bulunan ofisinin haftanın her günü uluslararası öğrencilere açık olduğunu da söyleyen Eren, öğrencilerin burayı ders çalışabilecekleri sosyal bir alan olarak kullanabileceklerini vurguladı. Eren, öğrencilerin her türlü sorununda kendi kapılarını çalabileceklerini de sözlerini ekledi.

Etkinlikte Türkçeyi çok iyi konuşup anladıkları gözlenen uluslararası öğrenciler ile YTB Başkanı Abdullah Eren arasında yer yer eğlenceli anlar da yaşandı.

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni