EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-11-2023 14:26

YTB’DEN VİYANA’DAKİ GENÇLERE DİJİTAL MEDYA AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından diasporadaki medya kuruluşlarında kariyer yapma potansiyeli bulunan ve dijital dünyaya ilgi duyan gençlere yönelik düzenlenen “İletişim Yüzyılında Medya Akademisi: Avusturya Genç Diaspora Dijital Gazeteciliği” programı tamamlandı. Üç gün süren program kapsamında katılımcılar yeni medya ve gazetecilik alanlarında çeşitli eğitimler aldı.

YTB’DEN VİYANA’DAKİ GENÇLERE DİJİTAL MEDYA AKADEMİSİ
 
“İletişim Yüzyılında Medya Akademisi: Avusturya Genç Diaspora Dijital Gazeteciliği” projesi; Genç Birikim Derneği ve GZT Sosyal Medya Platformu iş birliğiyle, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapıldı. Üç gün süren program kapsamında katılımcılar yeni medya ve dijital gazetecilik alanlarında çeşitli eğitimler aldı.
Proje, diasporadaki medya kuruluşlarında kariyer yapma potansiyeli bulunan, bununla birlikte kendini ifade etmek ve taleplerini dile getirmek için sosyal-dijital medyadan daha iyi yararlanmak isteyen katılımcıların bilgi ve beceri kazanmalarına katkı sağlamak üzere hayata geçirildi.
 
Katılımcılar “İletişim Yüzyılında Medya Akademisi: Avusturya Genç Diaspora Dijital Gazeteciliği” programı çerçevesinde; yeni medyanın doğuşu, kavramları, incelikleri ve doğru kullanımı, hikâye anlatıcılığı, video kurgulama, medya etiği ve medya okuryazarlığı konularında uzman isimlerden eğitimler aldı.
Eğitimlerin ardından projenin özeti niteliğinde bir dijital bülten oluşturularak katılımcılara iletildi.
 
Eğitimlerin son günü ise, daha önce verilen derslerin uygulamaya dökülmesi ve katılımcıların hazırladıkları içeriklerin eğitimciler tarafından eleştirel bir gözle değerlendirilmesi ile neticelendirildi.
 
Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni