KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 14-12-2023 23:14

Yunus Emre'den Aşık Veysel'e Türküler ve şiirler büyük beğeni topladı

Müzik çalışmalarını Nürnberg’de sürdüren Sadık Kırıcı (Bağlama ve Tar), Sepideh Sohrabi (Vokal), Anika Herbst (Okuma), Ozan Coşkun (Gitar) ve Volkan Gümüş( Perküsyon) ’dan oluşan müzik grubu SADIK, 13.Yüzyıldan günümüze, Yunus Emre'den Aşık Veysel'e kadar olan önemli türkü, deyiş ve şiirleri “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” başlığı ile müziksseverlere sundu.

Yunus Emre'den Aşık Veysel'e Türküler ve şiirler büyük beğeni topladı




Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği (DTM) ve Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Müzeyyen Ünsal-Kırıcı tarafından organize edilen ”Gel Gör Beni Aşk Neyledi” adlı etkinlik Nürnberg’in tarihi Tucherschloss içerisindeki Hirsvogel salonunda gerçekleşti.
Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ile 100 e yakın Türk ve Alman davetlinin izlediği programda, 13.yüzyılda yaşamış, ozanlık geleneğinin en ünlü temsilcisilerinden Yunus Emre'ye ait ”Gel Gör Beni Aşk Neyledi” bir söz olarak günümüze kadar geldiğini belirten Dr. Müzeyyen Ünsal-Kırıcı şunları söyledi: Adı uluslararası alanda da en önemli şair ve ozan olarak bilinen Derviş Yunus Emre, pek çok türkücü ve ozanlar arasında ilk sıralarda yer almakta. Konuları aşk, dostluk, karşılıklı sevgi ve saygı, doğa sevgisinin yanı sıra kısa ve özlü sözler içerdiğinden her zaman güncelliğini koruyan deyişlerimiz, Anadolu'dan Hazar Denizi'nin güneydoğusundaki Horasan ve İran'a kadar olan bir bölgede, Türkiye ve çevre ülkelerde, her kuşak için yaşayan bir gelenek haline dönüşmüş, içeriğini ve müziğini özgün bir biçimde sunan birçok sanatçıya her zaman ilham kaynağı olmuştur dedi.

İlhan BABA/Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni