BAŞKONSOLOS TAŞAN CEBECİ, BAŞKAN KÖNİG’İ ZİYARET ETTİ

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Antalya’nın kardeş şehri Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’i makamında ziyaret etti.

GÜNCEL - 10-11-2023 11:38 1672 kez okundu.

BAŞKONSOLOS TAŞAN CEBECİ, BAŞKAN KÖNİG’İ ZİYARET ETTİ
Advert

 

Ziyarette, Nürnberg Şehri Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Luis Prada da hazır bulundu.

Samimi bir atmosferde geçen görüşmede Başkonsolos Taşan Cebeci, ‘Almanya’da doğup büyüyen çocukların ve gençlerin iyi bir meslek sahibi olmalarına yönelik hazırlanacak projelerde işbirliği içinde bulunulması gerektiğini’ ifade etti.

Taşan Cebeci konuşmasında, ‘Türk ve Alman iş insanları arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılması, Antalya-Nürnberg Kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi, Türkçe derslerinin okullarda verilmesi gibi Türk toplumunu ilgilendiren konulara da’ değindi.

BAŞKONSOLOS TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşmenin ardından Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, Nürnbeg Büyükşehir Belediyesi ziyaretçi defterine, ‘Sayın Belediye Başkanı König. Size ve ekibinize her şeyden önce Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesindeki katkılarınızdan dolayı başta Nürnberg olmak üzere, görev bölgemde yaşayan Türk toplumu adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sizin şahsınız başta olmak üzere Türk toplumunun Almanya’ya yaptığı katkıları takdir eden Almanya yetkilileri ve dostlarımızı selamlıyorum’ diye yazdı.

NÜRNBERG’DE YAŞAYANLAR NÜRNBERG’LİDİR

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. König, ‘Nürnberg’de yaşayanların Nürnberg’li olarak gördüğünü ve hiç bir insan ayırımı yapmadan Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcileriyle sürekli görüşme içinde bulunduğunu belirterek, Nürnberg’de açılan uluslararası fuarlara Türk katılımcılarının sayısının çoğalmasından da büyük bir memnuniyet duyduğunu’ söyledi.

Görüşmede, geçmişi uzun yıllara dayanan Türk-Alman dostluğunu pekiştirmeye yönelik projelerin hazırlanıp uygulamaya konulması gerektiğini belirten König, ‘Aile bağları, sosyal köprüler ve ekonomik ilişkiler ile Nürnberg ve Türkiye arasındaki bağların birbirine oldukça yakın olduğuna vurgu yaparak, Nürnberg’de yaşayanlar Nürnberg’lidir ve Nürnberg burada yaşayan Türklerin de vatanıdır’ diye konuştu.

Ziyaret sonrası Başkonsolos Taşan Cebeci ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı König’e özel hazırlanmış Türk Kahve Seti hediye ederken, Belediye Başkanı König de konuğuna kırmızı ipek bir şal hediye etti.

 

İlhan Baba-Nürnberg

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL