Bavyera Türk AlmanTabipler Birliği‘nden (DTM) Başkonsolosa anlamlı ziyaret

Nürnberg’de faliyet gösteren Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği (DTM) Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

GÜNCEL - 02-11-2023 13:15 1186 kez okundu.

Bavyera Türk AlmanTabipler Birliği‘nden (DTM) Başkonsolosa anlamlı ziyaret
Advert


Ziyaretde, DTM Başkanı Doç. Dr. Reşit Demir (Genel Cerrahi Uzmanı), Dr. Neslişah Yılmaz-Terzioğlu (Kadın-Doğum Uzmanı), Dr. Hans-Henning Kunze (emeklı Plastik Cerrahi Uzmanı), Dr. Hubertus Gloger (Radioloji Uzmanı, Dr. Murat Keles ( Dahiliye Uzmanı) yanısıra Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Liyakat Nişanı, Bavyera Eyalet Liyakat Nişanı ile Nürnberg’in vatandaşlık şeref madalyası verilen Nürnberg’in ilk Türk ortopedist doktoru ünvanına sahip DTM Onursal Başkanı Dr. İsmail Baloğlu hazır bulundu.


DTM Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Üyelerinin  kendini tanıtıldığı ziyarette DTM faliyetleri hakkında bilgi aktarıldı. Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci’ye bir buket çiçek ile Nürnberg’i anlatan bir kitap hediye edildi. Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği Başkanı Doç. Dr. Reşit Demir ziyaretle ilgili şunları söyledi: Görüşmemiz sadece karşılıklı saygı ve dostluğun ifadesi değil, aynı zamanda iki ülkenin tıp topluluklarını bir araya getirme yolunda önemli adımların atılmasının gerekliliği konusunun ele alındı.


TIP BALOSUNDA SAĞLIK ALANINDAKİ YENİLİKLER ANLATILACAK 
Bavyera’daki bir grup Alman ve Türk Tıp doktoru tarafından 2004 yılında kurulan DTM‘nin tıpda, bilimde Alman-Türk dostluğunu teşvik etme amacı taşıyan bir dernek olarak faaliyet gösterdiğini belirten Demir, DTM her sene geleneksel olarak sağlık konusunda bilgilendirme toplantsı ve  doktorlara yönelik kongreler düzenlenmekte.Bir sonraki Tıp balosunu 20  Nisan 2024 Cumartesi günü düzenlemeyi planlamakta dedi.


Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği (DTM)’nin ziyaretinden memnun olduğunu belirten Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci, DTM’nin faaliyetlerinden ve projelerinden büyük memnuniyet duyduğunu  ifade etti. Bu tür inisyatiflerin önemini vurgulayan Cebeci, Alman-Türk dostluğunu destekleme konusundaki DTM’nin kaydadeğer bir rol oynadığını dile getirdi.


İlhan Baba-Nürnberg

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL