Dayanışma ve yardım gecesinin geliri çocuklara

Atatürkçü Düşünce Derneği Regensburg (ADD-RGB) tarafından dayanışma ve yardım gecesi düzenlendi. Fishergasse 1 Zeitlarn salonunda düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmanın ardından ADD-RGB üyelerinden Aysun Uysal’ın sunumuyla başlayan yardım gecesine Nürnberg muavin konsolos Adnan Zafer Bekçekaral ile çok sayıda davetli katıldı.

GÜNCEL - 21-02-2024 12:36 938 kez okundu.

Dayanışma ve yardım gecesinin geliri çocuklara
Advert


Ekinlikte konuşan ADD-RGB Başkanı Cemalettin Göksu, “Bizler yurt dışında yaşayan anayurduna gönülden bağlı Atatürkçüler olarak, Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygarlık yolunda, özgür ve daha demokratik bir Türkiye için birleştik. Atatürk’ün barış ve insanlık felsefesini tüm dünyaya tanıtırken, anayurdumuz için de birlikte mücadele etmeye ve ülkemize sahip çıkmaya kararlıyız. Türk milletinin Atatürk devrimleri ışığında, temel hakları ve özgürlüklerini, hukukun üstünlüğünü ödün vermeden koruyacağımıza, Türk gençliğinin Ulu önder Atatürk'ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet değerlerini gururla ve kararlı adımlarla aydınlık yarınlara doğru taşıyacağına inanıyoruz.”


ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM 
Göksu, “Nürnberg Başkonsolosluğu himayesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, ADD Regensburg olarak Yukarı Palatina'da (Oberpfalz) görev yapan öğretmenlerimiz birlikte kutlayacağız.  Bu sene ilkini düzenlediğimiz "Dayanışma ve Yardım" gecesinden elde ettiğimiz gelirimizi, 23 Nisan Çocuk Bayramına katılacak çocuklarımızı, yetimhanede kalan ve Regensburg Uni Kliniği Kuno onkoloji bölümde tedavi gören çocukları sevindirmek, onlara biraz olsun acılarını unutturmak için kullanacağız.” dedi.


CUMHURİYETÇİ AYDIN YURTSEVERİMİZİ UNUTMADIK
Burda bir konuya daha değinmek isterim. Ocak ayı biz Atatürkçüler için hüzünlü bir ay olarak hatırlarımızda yer alır. Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucuları, laikliğin ve sosyal hukuk devleti ilkesinin Türkiye’de eksiksiz hayata geçirilmesi için mücadele eden, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucusu, Prof. Dr. Muammer Aksoy'un evinin önünde katledilişinin, büyük gazeteci yazar Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu ve daha niceleri...Bu topraklardan yetişen, kök salan, ışık saçan, bilgili, ilerici, cumhuriyetçi, yurtsever, devrimci, örnek insanlar.....Katledildiler çünkü karanlık gericiliğe, yolsuzluk ve soysuzluğa, emperyalizme tehdit oluşturup, tam bağımsızlık ve demokrasi tarafında, bu ülkenin kuruluş ilkelerinde saf tuttular. Asla unutulmamalılar, unutulmayacaklar, unutmayacağız.Bu vesileyle demokrasi şehitlerimizi Saygı, minnet, sevgi ve özlemle anıyoruz.


2024 YILIMIZ VE GLECEK YILLARIMIZ BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN
Göksu,”2023 yılında Türkiye Cumhuriyetinin 100. Kuruluş yılını dünyanın her bir yanında gururla ve umutla kutladık. 2024 yılının, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve tüm insanlığa barış, huzur getirmesini, Atatürk ilkeleri ışığında daha da kuvvetleneceği, birlik, beraberlik, toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olduğu, yeni umutlarla birlikte sağlık ve mutluluğun bol olduğu günler getirmesini diliyoruz.


DOYASIYA EĞLENDİLER
Mahalli sanatçı Sinan Aytan’ın seslendirdiği türkülerin ilgiyle dinlendi. DJ Anadolianın müzikleriyle halaylar çeke eğlenen davetliler hep birlikte İzmir Marşını söyledi. Sinem Göksu tarafından hazırlanan Atatürk imzalı pasta kesilerek davetlilere ikram edildi.


ATATÜRK’ÜN ANLAMI SÖZLERİNİ SÖYLEDİLER
Dayanışma gecesine katılanlardan bir grup tek tek Atatürk’ün anlamlı sözlerinden, “Yurtta barış dünyada barış” “Köylü milletin efendisidir”,  “Bir milletin ahlak değeri, o milletin yükselmesini sağlar“, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”, “Egemenlik verilmez alınır”, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir“, “Ne mutlu Türküm diyene”, “En büyük savaş cahilliğe  karşı yapılan savaştır”, “Bir millet, zenginliğiyle değil, ahlak değeriyle ölçülür”, “Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz”, “Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir”, ”Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”, “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir”, ” Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır”, “ Türk milletinin karakterime ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir”, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”, “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” okudu.


İlhan BABA/REGENSBURG

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL