Hollanda’daki Türk toplumunun 60 yılı adeta bir başarı hikayesidir

“Kuşaktan Kuşağa: Hollanda’daki Türk Diasporasının 60. Yılı” resepsiyonunda konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren Hollanda’daki Türk toplumunun ülkenin bugünkü konumuna ulaşmasında büyük katkısı olduğunu söyledi.

GÜNCEL - 07-05-2024 10:46 414 kez okundu.

Hollanda’daki Türk toplumunun 60 yılı adeta bir başarı hikayesidir
Advert

 

Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anlaşması ile başlayan Hollanda'ya Türk işçi göçünün 60. yılını anmak ve onurlandırmak amacıyla YTB tarafından düzenlenen “Kuşaktan Kuşağa: Hollanda’daki Türk Diasporasının 60. Yılı” resepsiyonu Hollanda’nın Roterdam şehrinde gerçekleştirildi.

Programa, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik ve Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdür Araya Sumter, sanatçı Karsu Dönmez ve Hollanda'daki Türk toplumunun temsilcileri katıldı. Tören öncesinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da mesajı okundu.

Programda YTB Başkanı Abdullah Eren bir konuşma yaptı. Hollanda’daki Türk toplumunun Hollanda’nın bugünkü konumuna ulaşmasında büyük katkısı olduğunu söyleyen Eren, “Buradaki Türk toplumu çok önemli görevlere geldi ve ülkenin önemli bir parçası oldu. Hollanda’daki Türk toplumunun 60 yılı adeta bir başarı hikayesidir” dedi.

YTB'nin, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak için her yıl çok farklı faaliyetler ve programlar düzenlediklerini anlatan Eren, çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok daha eskiye dayandığını ve çok güçlü olduğunu belirtti. Ünal, beraber yaşama kültürüne sahip Türk toplumunun Hollanda'daki varlığının güçlendiğini aktardı.

Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik ve Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdür Araya Sumter ise Türklerin bugünkü Hollanda'nın inşasında çok önemli görevler üstlendiğini dile getirdi ve 60 yıl önce yeni bir hayat kurmak için gelen Türklerin burada çok derin bağlar kurduğunu ifade etti.

Resepsiyonda, YTB'nin yurt dışındaki Türk vatandaşlarına yönelik hizmetlerini anlatan video ve belgeseller gösterildi.

Programın ardından iş dünyasından akademiye, spordan kültür-sanata çeşitli alanlarda tüm diaspora mensuplarının başarılarını onurlandırmak adına temsili plaketler takdim edildi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
DTI, Temel Yasa’nın 75. Yılını Coşkuyla Kutladı

DTI, Temel Yasa’nın 75. Yılını Coşkuyla Kutladı

17-05-2024 - GÜNCEL

Türk bilim adamı Fatih Ömer İlday

Türk bilim adamı Fatih Ömer İlday "Alexander von Humboldt Profesörlüğü"ne layık görüldü

15-05-2024 - GÜNCEL