Nürnberg’de öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü nedeniyle Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci konutunda bir resepsiyon verdi.

GÜNCEL - 25-11-2023 14:46 2459 kez okundu.

Nürnberg’de öğretmenler günü kutlandı
Advert



Eğtim Ataşeliğine yeni atanan ve iki gün önce göreve başlayan Eğtim Ataşesi Mustafa İkbal ve öğretmenler hazır bulunduğu resepsiyonda konuşan Başkonsolos Cebeci,“ Görev bölgemizde farklı okullarda Türkçe ve Türk kültür derslerine giren 29 öğretmen ve 3 okutman bulunmakta. Yurtdışınd görev yapan öğretmenlerin,iki kültür arasında bocalama riski olan çocuklarımızla ve gençlerimizle ilgilenmek zorunda oldukları için,Türkiye’deki meslektaşlarına nazaran daha zor, çok daha özel koşullarla karşı karşıya bulunmakta. Burada, öğretmenlerimizin yetiştirdiği çocuklarımız ve gençlerimizin,Türkiye ile Almanya arasındaki bağları geliştirecek birer kültür elçisi görevini üstlenmekte“dedi.


Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ana dilinde eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Cebeci, “ Eğtim geleceğimizin teminatıdır. Ana dilimize sahip çıkalım. Çocuklarımızın geleceği için büyük önem taşıyan ve hayati bir rol üstlenen siz değerli öğretmenlerimiz, varlığınızla aydınlık bir gelecek inşaa ediyorsunuz. Bilgi, sizin ellerinizde şekilleniyor ve yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır. Bir öğretmen, milyonlarca öğrencinin hayatında iz bırakır. Sizler bizim hayatımızda en değerli izlersiniz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun“dedi.


Bekir Şener ve Emmiya Tunalı’nın bağlama ile türkülerin seslendirildiği, Türk yemek ve tatlıların ikram edildiği programda, Würzburg’da yaşayan araştırmacı tarihçi Latif Çelik yeni eğitim Ataşesi Mustafa İkbal’a, Türk kahvesinin 300 yıllık tarihini anlatan kitap hediye etti. 

İlhan Baba-Nürnberg

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

24-04-2024 - GÜNCEL

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma için Gaziantep'e geldiğini belirtti

24-04-2024 - GÜNCEL