OĞULDAN BABASINA MUHTEŞEM YAŞ GÜNÜ SÜRPRİZİ

Ertan Köse´den Babasına Muhteşem 80. Yaş günü sürprizi.

YAŞAM - 13-04-2023 10:48 2139 kez okundu.

OĞULDAN BABASINA MUHTEŞEM YAŞ GÜNÜ SÜRPRİZİ
Advert

 

Almanya Ticaret ve Yatırım Birliği (ATIYAB) Hessen Başkanı Ertan Köse, babası Ali Köse’ye muhteşem bir yaş günü sürprizi yaptı.

Babasının 80. Yaş gününü muhteşem bir organizasyonla kutlayan Ertan Köse ve doğum gününe katılan konuklar mutlulukla hüznü bir arada yaşadılar.

Anatolia Lounge’de düzenlenen müzikli yaş günü kutlamasına geniş bir katılım oldu. Davetliler uzun zamandır böylesine muhteşem bir kutlamaya katılmadıklarını dile getirerek hem Ali Köse’nin yeni yaşını hem de başarılı bir kutlama tertipleyen Ertan Köse’yi tebrik ettiler.

Ertan Köse, ‘Bizleri bu yaşa getiren, gece gündüz demeden çalışan babamız için ne yapsak azdır. Benim başarılarımda başta babamın ve tabi ki anemin saymakla bitmeyecek çok emekleri var. Babam 1968 yılında Almanya’ya ilk gelen Türklerden. Almanya’ya geldikten sonra sıva işçisi olarak Frankfurt’un en büyük işvereni olan Fraport’ta çalıştıktan sonra emekli oldu. Neredeyse 80 yıllık ömrünün tamamını bize adadı. 80. yaş bence kutlamaya değer özel bir yaş.  O yüzden kutlamanın da bu değere bağlı olarak özel olması için elimden geleni yaptım. Bizi kırmayarak kutlamaya katılan tüm dostlarımıza özellikle teşekkür ediyorum’ dedi.

Köse, ‘Babam için gecenin asıl sürprizi hazırladığım sinevizyon gösterisinde Erzincan’ın Kelkit ilçesine bağlı Gülbatur Köyü’ndeki yaşantısı anlatan bölüm oldu. Askerlik fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisinde yaşanan ve hayatta olmayan dostlarının yer aldığı kareler ona ve bize duygu dolu anlar yaşattı’ diye konuştu.

Baba Ali Köse, ‘Oğlumun başarısı bizi de gururlandırıyor. 1968 yılında Almanya’ya geldim. Ne dil var, ne iş, Almanlarla anlaşmak mümkün değil. İnşatlarda çalışıyorsun, hem zor hem de umut dolu günlerdi. Yıllar süren çalışmanın ve uğraşının ardından eşimi 1979’da yanıma aldırdım.

Nihayet hasretlik bitti, aile olarak toplanmaya başladık. Bu arada çok zor günler yaşadığımı ifade etmek istiyorum ama bugün aile olarak geldiğimiz nokta bütün bu uğraşılara, zorluklara değdi. Çocuklarım başarı ile okullarını güzel bir şekilde bitirdiler ve başarılı iş insanları oldular. Ne demiş atalar, emek olmadan yemek olmaz. Her işin başı çalışmak, başarılı olmak için devamlı mücadele edeceksin ki başarıyı yakalayabilesin’ diye konuştu.

Ali Köse, ‘Gecenin her bölümü benim için çok özeldi ama Ertan’ın bana yaptığı gösteri sürprizi beni çok duygulandırdı. Anavatanda hayatta olan ve aramızdan ayrılan tüm dostlarımın benim yanımda olmalarını, 80. Yaşımı onlarla karşılamayı ne çok isterdim bir bilseniz’ dedi.

Necdet Karaşahin/Frankfurt

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Forum Spandau Derneği 10. yaşında

Forum Spandau Derneği 10. yaşında

29-04-2024 - YAŞAM

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

27-04-2024 - YAŞAM