Yaşlı Bakımevinde İftar Ramazan‘da Yaşlı Büyüklerimiz Unutulmadı

Frankfurt’un Sossenheim mahallesinde 20 yıldır Müslümanlara yönelik dini ve hassasiyetleri dikkate alan yaşlı bakım hizmeti veren Victor-Gollancz-Haus yaşlı bakımevinde iftar verildi.

YAŞAM - 24-03-2024 18:39 1343 kez okundu.

Yaşlı Bakımevinde İftar Ramazan‘da Yaşlı Büyüklerimiz Unutulmadı
Advert


Bakım hizmeti gören yaşlıların ve yakınlarının yanısıra, Muavin Konsolos Fatih Şahin, Eğitim Ataşesi Dr. Muhammet Fatih Kılıç, taşıyıcı kurumdan, Genel Müdür Frédéric Lauscher, bakım hizmetleri eski müdiresi Ute Bychowski, yeni müdür Olaf Höwer, göçmenler danışmanı Dr. Hüseyin Kurt, Victor-Gollancz-Haus müdürü Martin Credé, Ditib Höchst din görevlisi Ramazan Şengün, Main Kinzig bölgesinde yaşlı bakım hizmeti veren Ayşegül Aydın davet edilen cami dernekleri temsilcileri ve diğer misafirlerden müteşekkil yüzden fazla katılımcının iştirak ettiği iftar programında duygu dolu anlar yaşandı.


Eğitim Ataşesi Dr. M. Fatih Kılıç’ın huzur veren ney dinletisinden sona ev sahibi olarak açılış konuşması yapan M. Credé, Victor-Gollancz-Haus yeni hizmet binasının hizmete alınmasından bu yana içerisinde Müslümanlara yönelik bakım hizmeti veren bölümü barındıran bakımevinde düzenli olarak geniş katılımlı iftar verildiğini belirterek, yapılan davete icabet eden misafirlere teşekkür etti. 


Genel Müdür F. Lauscher, pandemi döneminden bir kaç sene önce katıldığı iftar programında olduğu gibi bu iftarda da çok sayıda katılım olmasında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun Frankfurter Verband taşıyıcı kuruluşuna bağlı Victor-Gollancz-Haus bakımevinde 2004 yılından bu yana verilmekte olan Müslümanlara yönelik yaşlı bakım hizmetine gösterilen güven ve teveccühün bir göstergesi olduğunu dile getirerek, bu hizmetleri gelecekte de geliştirerek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. 


Muavin Konsolos F. Şahin ilk defa ziyaret etme fırsatı bulduğu Victor-Gollancz-Haus bakımevinde sevelim ve sevilelim felsefesinin hakim olduğu bakım hizmeti verildiğini görmekten duyduğu mutluluğu belirterek, çoğunluğu Türk, Müslümalara yönelik bakım hizmetleri için teşekkür etti ve TC Frankfurt Başkonsolosu olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Victor-Gollancz-Haus’da Müslüman yaşlılara yönelik manevi telkin hizmeti veren R. Şengün, Ramazan ayında tutulan orucun önemi konusunda kısa bilgi verdi ve Ramazan ayının ve akabinde kutlayacağımız Ramazan bayramının insanlığa barış ve mutluluk getirmesini diledi. 


Frankfurt Türk Cami Dernekleri Çalışma Birliği ve Müslüman toplumu adına söz alan Kemal İşler, Frankfurter Verband Yaşlı bakım hizmetleri müdürü Ute Bychowski’nin 20 yıldır verilmekte olan Müslümanlara yönelik bakım hizmetlerinin planlama, geliştirme süreci ve bu hizmetlerin verilmesinde kilit rol oynadığı söyledi. K. İşler geçtiğimiz U. Bychowski’nin yıl geçtiğimiz sene sürpriz bir kararla emekliliğe ayrıldığını hatırlatarak, bundan sonraki yaşamında fahri olarak aynı konularda çalışma yapacağını ümit ettiğini belirterek, camiler birliği ve Müslüman toplum adına bu hizmetle ve çalışmaları için kendisine teşekkür ederek küçük bir hediye takdim etti. 


U. Bychowski duygu dolu kısa konuşmasında 2000’li yılların başında Frankfurter Verband’ın Müslümanlara yönelik yaşlı bakım hizmetini planlama ve geliştirme ana görevi ile Frankfurter Verband’da göreve geldiğini, kuruluş içinde görev yapan personelin gayret ve desteğinin yanında Frankfurt’taki Müslüman cemaatin ve onları temsil eden cami derneklerinin desteği ile tüm Almanya’da tanınan ve takdir gören günümüzde pilot proje olmaktan çıkarak rutin hizmet haline gelmiş Müslümanlara yönelik yaşlı bakım hizmetlerinin, geleceği olan bir hizmet olduğunu söyledi ve bu hizmetlerin geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu hizmetlerin halefi olarak aynı görevi devralan Olaf Höwer gibi tecrübeli ve dinamik bir şahsiyete devrettiğini belirterek kendisine başarılar diledi. U. Bychowski bundan sonraki emeklilik hayatında bu alandaki hizmetlerin dahada yaygınlaşması ve geliştirilmesi için fahri olarak gayret göstereceğini söyledi. 


O. Höwer, yapılan bu konuşmalardan sonra ağır bir miras devraldığını duygu dolu sözlerle idafe etti ve bu hizmetleri devam ettirmeye ve geliştirmeye gayret edeceğini söyleyerek organize edilen iftar programına teşrif eden herkese teşekkür etti. 


Yapılan konuşmalardan sonra akşam ezanının okunması ile misafirlere mutfak görevlisi Yıldız Karaca tarafından hazirlanan mercimek çorbası, „imam bayıldı yemeği, pilav ve „Kemal Paşa“ tatlısından oluşan iftar menüsü takdim edildi. İftar programı yapılan yemek duasından ve akşam namazının akabinde Türk çayı iktamı eşliğinde akşam geç saatlerine kadar devam etti. 


İftar programı ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan göçmenler sorumlusu Dr. Hüseyin Kurt, pandemi dönemi öncesinde olduğu gibi, bu yılki iftar programının da geniş katılımla, bakım hizmeti gören Müslüman ve Hıristiyan yaşlıları mutlu eden ve duygulandıran onların unutulmadığını gösteren bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi ve davete icabet eden bu iftar programına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

27-04-2024 - YAŞAM

Türk Yıldızları Antalya semalarında gösteri uçuşu yaptı

Türk Yıldızları Antalya semalarında gösteri uçuşu yaptı

23-04-2024 - YAŞAM