KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-09-2023 17:22

1001 Gece Masalları Türk Akşamında doyasıya eğlendiler

Nürnberg Halk Meydanı’ndaki Sonbahar Halk Festivali’nde, Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir Ofisi, Güney Almanya Gezici Göstericiler Derneği ve Nürnberg Halk Festivali yönetim kurulu üyeleri tarafından ‘Frankonya Antalya ile Buluşuyor, 1001 Gece Masalları Türk Akşamı’ gecesi düzenlendi.

1001 Gece Masalları Türk Akşamında doyasıya eğlendiler



Etkinliğe, Nürnberg Konsolosu Ülker Erçetin, Nürnberg Uluslararası İlişkiler Daire Müdürü Christine Schüssler, Bavyera SPD Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda 8 Ekimde yapılacak seçimlerde SPD’nin tek Türk kadın milletvekili adayı Aynur Kır, Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Liyakat Nişan ile Nürnberg’in Şeref Madalyasını alan Dr.İsmail Baloğlu, Türk-Alman Tabipler Birliği Başkanı Dr.Reşit Demir, Nürnberg Kuzey Bölgesi SPD Başkanı Abdurrahman Gümrükçü, Nürnberg Volkfest (HalkBayramı) tanıtım müdürü Barbara Lauterbach, Bu seneki festival güzeli seçilen Christina Spett ile çok sayıda davetli ve Türk vatandaşları katıldı.
Nürnberg-Antalya İnsiyatif Derneği (İN:SAN) Başkanı Rıza Özlek’in de onur konuğu olarak katıldığı etkinlik kapsamında, Quanten Sprung ve grup Aspera’nın müzikleri, Türk Halk Oyunlar Topluluğunun folklor gösterileri,Türk dansları ve Türk mutfağı ziyaretçilerle buluştu.
Yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen etkinlikle ilgili Nürnberg Uluslararası Daire Müdürü Christine Schüsler şunları söyledi: “Festivaller, kültürün geleneksel bir parçasıdır. Bu seneki halk festivalinde bir ilke imza atılarak, ‘Frankonya-Antalya ile Buluşuyor,1001 Gece Masalları Türk Akşamı’ düzenlendi. Festival alanında tüm yaş gruplarının eğlenceli güzel vakit geçireceği yerler hazırlandı. Büyük ilgi gösterilen festivale gelenler geç saatlere kadar doyasıya eğleniyor. Festivalin kapanış günü 09 Eylül akşamı gününde şehrin güneyini aydınlatan devasa havai fişek gösterisi gerçekleşecek dedi.
Onur konuğu olarak programa katılan Nürnberg-Antalya İnsiyatif (İN: SAN) Başkanı Rıza Özlek’de, iki hafta süren festivalin her tarafı Türk bayraklarla donatılması, festivalin her bölümünde Türk etkinliklerin bulunması sevindirici. Bavyera Eyaletinde yaşayan çok sayıda vatandaşımız tatilde olmasına rağmen festivale Kuzey Bavyera’daki kentlerden gelerek ilgi gösterilmesinden memnun olduk. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesiyle tarihe dayanan Türk-Alman dostluğu pekişmekte, Türk ve Alman kültürleri birbirleriyle kaynaşmakta” dedi.

İlhan Baba-Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni