KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 03-12-2022 15:49   Güncelleme : 03-12-2022 15:53

ALMANLAR TÜRK MÜZİĞİNE HAYRAN KALDILAR

Rodgau Open World Kulturinitiative Türk Sanat Müziği Fasıl gecesi yaşattı

ALMANLAR TÜRK MÜZİĞİNE HAYRAN KALDILAR

 

 

Hanau yakınlarında Rodgau kasabasında ilk kez gerçekleştirilen dernekler arası fasıllı gecede Alman ve Türk müzik severler bir araya geldiler.

Rodgau da düzenlenen çiğ köfteli sıra gecesinin organizasyonunu Open World Kültür Derneğinin proje yöneticisi Yasemin Seven ve Dursun Kılıç gerçekleştirdiler.

Gecede, Yasemin Seven ve Dursun Kılıç tarafından, Türkçe ve Almanca olarak Türk Sanat Müziğinin anlamı, solo ya da koro ile belli bir makamda okunan, kökleri 10. yüzyıla kadar uzanan Klasik Müzik ve Türk Sanat Müziği’nin anlamını müzik severlere anlatıldı.   

“Rodgau Open World Kültür Derneği ve Frankfurt Türk Sanat Müziği Gönül Dostları Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, “Çok kültürlü yaşama katkı, kültürlerarası iletişimi güçlendirme ve Türk Müziğimizi tanıtma, Türk ve Alman dernekleri arasındaki dayanışmanın arttırılması amacıyla düzenlendi.

Organizasyonunu ve sunumunu Open World Kültür Derneği Proje Yöneticileri Yasemin Sevin ve Dursun Kılıç’ın birlikte gerçekleştirdikleri gecede, Türk Sanat Müziği Gönül Dostları Derneği Başkanı Selma Ateş, İstanbul Fasıl Grubu Solistleri Selma Ateş, Deniz Zobo, Levent Sungur, Kemanda Türk Müziği Gönül Dostları Derneği Koro Şefi Hasan Nar, Keyboard’da Mert Can ile birlikte sahne aldılar.

Sanat müziği, fasıl, türkü ve şiirleri ile Türk Sanat Müziği Konserinin harmanlandığı, enfes bir müzik ziyafeti yaşanan gece başarıyla ve izleyicilerin büyük beğenisini kazanarak gerçekleştirildi .

Open World Kültür Derneğinin proje yöneticisi Yasemin Seven, “Rodgau kasabamızda böyle bir etkinliğe ilk kez imza attık. Daha güzeli Türk ve Almanları bir araya getirip Türk Müziğini salonumuzda yaşatacağız. Dernekleri bir çatı altında toplayıp güzel işlere beraberce imza atacağız” dedi. 

Necdet-Hamdiye Karasahin-Rodgau

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni