DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-11-2022 23:45

Almanya'da koruma altındaki Türk bebek eşcinsel çiftten alınarak Türk koruyucu aileye verildi

Almanya'da koruyucu aile olarak eşcinsel çifte verilen Türk bebek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliğinin girişimleri sonucu bu aileden alınarak, Türk koruyucu aileye teslim edildi.

Almanya'da koruma altındaki Türk bebek eşcinsel çiftten alınarak Türk koruyucu aileye verildi

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Almanya'da yaşayan A.K, 27 Haziran'da Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğuna başvurarak, 30 Mayıs'ta koruma altına alınan ve ilgili kuruluşlarca koruyucu aile olarak belirlenen bir eşcinsel çifte verilen 7 aylık bebeği ile ilgili yardım istedi.

Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği harekete geçti.

Anneye yaşanan süreçte yasal destek sağlayan ataşelik görevlileri, ayrıca Alman makamlarıyla irtibat kurarak bebeğin bir Türk koruyucu aileye verilmesini talep etti.

Yaklaşık 3 ay süren girişimlerin ve temasların ardından bebek, 30 Eylül'de eşcinsel çiftten alındı. Daha sonra Türk bebek, Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliğinin koruyucu aileliğin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlediği toplantılarına da katılan bir Türk koruyucu aileye verildi.

Yurt dışında da çalışmalar yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca koruyucu ailelik uygulamasının yaygınlaştırılması için yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da çalışmalar yürütülüyor.

Türkiye'de çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunun kısa veya uzun süreli üstlenilmesini kapsayan koruyucu ailelik sistemi uygulanıyor.

Bu süreç Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının denetim ve gözetiminde yürütülüyor. Yurt dışında da özellikle Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde koruyucu ailelik uygulamasının yaygınlaşması amacıyla Bakanlığa bağlı ataşelikler bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni