YAŞAM
Giriş Tarihi : 30-01-2023 21:29

BABASINI ANMAK İÇİN DÜKKÂNIN ÖNÜNÜ ÇİÇEKLERLE DONATIYOR

Aydin Yaman 2 yıl önce kaybettiği babasını her yıl dükkânın önünü çiçek bahçesine çevirerek anıyor.

BABASINI ANMAK İÇİN DÜKKÂNIN ÖNÜNÜ ÇİÇEKLERLE DONATIYOR

 

Frankfurt´un en işlek mekânı olan Leipziger Caddesinde 1984 yılından beri market çalıştıran Hayri Yaman 2 yıl önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek vefat etti. Hiç ummadığı bir anda ciğerlerini üşüterek tedavi görmeye başlayan Yaman’ın 2022 yılında ani vefatı onu seven arkadaşlarını ve müşterilerini yasa boğdu.  

Semtin en çok sevilen ve sayılan simalarından olan Hayri Yaman (70) (Namı diğer Hayri Baba) emekliğe ayrılmasına rağmen çok sevdiği market işletmeciliğini bir türlü bırakamamış her fırsatta arkadaşlarına yardım etmeye gidiyordu.

Çok sevdiği marketini oğlu Aydın’a devretmesinin ardından oğlu marketi pizza dükkânına çevirmiş, babasının yolundan giderek semtin sevilen ve sayılan esnaflarından biri olmuştu.

Babasının anısını yaşatmak isteyen Aydın Yaman, iki yıldır babasının vefat ettiği günde eski marketin önünü çiçek bahçesine çeviriyor. Dükkânın önünden geçenler bir ara duraklıyor ve ‘Ah bizim kasaptı, dostumuzdu, o kadar zaman geçti mi’ demekten kendilerini alamıyorlar.  

Aydın Yaman, ‘Çok sevdiğim biricik babamın öldüğüne hala inanamıyorum.  Telefonumda dükkânın numarası hala babamın adına kayıtlı. Ne zaman telefonum çalsa, babam beni arıyor diyorum içimden ve heyecanlanıyorum istemeden. Kızım bu yıl 1. Yaşına girdi ama dedesini göremedi. Babam, oğlum evlen de torunumu göreyim derdi’ diye konuştu.

Babası ile paylaştığı anıları anlatırken duygu dolu anlar yaşayan Aydın Yaman, ‘Ne zaman bir anımız gelse aklıma hem gülüyorum hem de için hüzünle doluyor. Babam marketi çalıştırırken tezgâha geçer ekmek arası peynir dürümü yapardım ona. Babam, al şunu, al bunu da arasına koy derdi. Konuşmaları hala kulaklarımda, sanki bir gün çıkıp gelecekmiş gibi geliyor bana. Yokluğuna hala alışamadım desem yeridir.

Kendime söz verdim. İki yıldır işlettiği dükkânın önünü çiçek bahçesine çeviriyorum. Onu yitirdiğimiz günde onu unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermek için bunu sürdüreceğim’ dedi.

 

Necdet Karaşahin / Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni