SAĞLIK
Giriş Tarihi : 24-02-2023 00:03

DEPREMZEDELER VE YURTDIŞI SAĞLIK SİGORTASI

Aok Hessen, etnik pazarlama müdürü Necati Suözer, Depremzedeler ve Yurtdışı sağlık sigortası hakkın da bilgilendiriyor.

DEPREMZEDELER VE YURTDIŞI SAĞLIK SİGORTASI

 

Türkiye´deki depremzedelerin geçici olarak Almanya´daki yaşan birinci ve ikinci derece akrabalarının yanına gitmeleri durumunda Büyükelçilik ve Başkonsolosluklardan istenilen belgelerden bir tanesi de Sağlık Sigorta Belgesi’dir.

Sağlık sigortasını hemen hemen Türkiye´de bulunan bütün özel sigorta kurumları anlaşma içinde bulundukları bankalar üzerinden yapılmaktadır.

Özel sağlık sigorta işlevinde Rücktransport yani tıbbi donanımlı bir uçak ile buradan hasta olan şahısın Türkiye´ye geri götürülmesi durumu muhakkak teyit ettiriniz. Yurtdışı sağlık sigortası sadece acil sağlık hizmetlerini içerir, yani mevcut hastalıklardan ötürü tedavi amaçlı olarak kullanılmaz.

Bu sigortadan hariç, Türkiye ve Almanya arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması vardır. Bu anlaşma gereği Almanya´ya gelen sigortalı SGK´dan acil sağlık hizmetlerinin Almanya´da verilebilmesi için A/T 11 belgesini alıp gelmeleri yararlarına olacaktır.  Bu gelen belge ile size en yakın olan kendinizde üye olduğu sigorta kurumuna elinizdeki evrakla başvurunuzu yapabilirsiniz.  Şayet gelen şahısın kronik rahatsızlığı var ise A/T 12 belgesini alıp getirmesi daha faydalı olur. O zaman rahatsızlığı ile ilgili hizmet alımında acil ibaresine bakılmadın hizmet alabilir.

Bu teknik bilgiler ile siz değerli okurlarımızı bilgilendirdiğimizi ümit ediyorum.

Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Depremde hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni