DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-05-2023 12:57

Erdoğan’ın afişlerine tepki

Almanya’nın Nürnberg kentinde AKP Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Kuzey Bavyera Başkanlığı tarafından Nürnberg’in sokaklarının işlek caddeleri üzeerindeki yerlere takılan Türkçe olarak yazılı afişlerde "Türkiye Yüzyılı için Doğru Zaman Doğru Adam" yazan afişte, "Zamanında Oyunu Kullan" ifadesi ile kentte kayıtlı seçmenlere, 9 Mayıs'a kadar sandık başına gitme çağrısı yapılan 25 afişe Alman’lardan ve Erdoğan karşıtı kişileren tepki geldi.

Erdoğan’ın afişlerine tepki



Alman medyasında ilgi odağı olan Erdoğan resimli pankartaların asılmasıyla ilgili AKP Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Kuzey Bavyera Başkanı Semra Kelepir şunları söyledi: Nürnberg’in işlek caddeleri üzerinde belirli noktalarda HDP adınna seçimlere giren Yeṣil Sol Partinin pankartlarını gördük. Bizlerde arkadaşlarla konuyu görüşerek neden AKP’nin Cumhurbaşkanı adayımızın fotografları içeren afişleri vatandaşlarımz sokaklarda görmesin diyerek belediyeye başvurduk. Afişlerimizin inceleyen Nürnberg Belediyesine bağlı daire, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotografının görüldüğü 25 adet Afişin ücret karşılığında belirlenen yerlere asılmasına izin verdi. Seçim tarihi, oy verme saatleri ve oy verilecek adresin yer aldığı afişleri astıktan sonra, Erdoğan karşıtı Türk ve Almanlar ile birlikte Türk ve Alman siyasetçiler afişlerden rahatsızlık duydukların belirterek Nürnberg Belediyesine başvuruda bulunmuşlar. Bzileride “taktığımız afişleri kaldırın. Nasıl Diktatör Erdogan’ın resimleri sokaklara takarsınız diyenlerler oldu.


Konuyla ilgili Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’de, Nürnberg’de yaşayanları ayırım yapmadan Nürnbergliler olarak kabul ediyoruz.Bizler insan ayırımı yapmadan hukuk kurallarına uygun olarak gerekeni yapmaktayız  açıklamasında bulunduğunu öğrendik. Belediye Başkanımıza,gösterdiği dik duruşundan ve konuya duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz
Nürnberg sokaklarında görünen  AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan resimli afişlerle ilgili bazı vatandaşlarımızda, sokaklarda hangi parti başkanın resmi olursa olsun önemli değil. Bizler  
kime oy verceğimizi bilen insanlarız. Seçimlerin sakin geçmesi  ve seçmenler arasında tartışmalarınkutuplaşmaların olmaması sevindirici. İnşallah bu seçimlerde sorunsuz,olaysız bir şekilde sona erer. Bizler sadece seçim zamanında hatırlanmak istemiyoruz dediler. 

İlhan Baba-Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni