DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-02-2023 01:43   Güncelleme : 23-02-2023 17:49

FRANKFURT GAZİANTEP DERNEĞİ YARALARI SARIYOR

Frankfurt Gaziantep Derneği üyeleri, Türkiye’yi derinden sarsan ve 10 ili kapsayan deprem sonrasında desteğe ihtiyacı olan hemşerilerinin yanında olmaya devam ediyor.

FRANKFURT GAZİANTEP DERNEĞİ YARALARI SARIYOR

Frankfurt Gaziantep Derneği Yönetim Kurulu kararıyla Gaziantep’te hazırladıkları erzak paketleri desteğini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

‘Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası duydukları üzüntüyü’ dile getiren Başkan Ökkeş Toy, ‘Öncelikle milletimize baş sağlığı diliyorum. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Aldığım haberlere göre memleketim olan Gaziantep’te yakınlarımız, tanıdıklarımız ve arkadaşlarımızın da aralarında yer aldığı vefatını üzülerek öğrendik. Devamlı olarak irtibatta olduğum yakınlarım ve arkadaşlarımın yaşadıkları acılar bizleri derinden üzüyor. Biz de 2005 yılında kurduğumuz Frankfurt Gaziantepliler Derneği olarak, Üyelerimizle 10 yıldan beri organize ettiğimiz gecelerden elde ettiğimiz gelirle ihtiyac sahibi vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz.

Her yıl bizzat yönetim kurulu arkadaşlarımızla Gaziantep’e giderek desteğe muhtaç olan insanımıza bu etkinlikten elde ettiğimiz gelirlerle yardım ediyoruz. Ramazan ayında elimizde olan listede yer alan 1000’e yakın kişi için destek paketi hazırlıyoruz’ dedi.

Toy, ‘Yoğunlukla küçük evlerde ihtiyac sahipleri vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırıyoruz. Depremden etkilenen depremzedelere destek için derneğimiz tarafından vermiş olduğumuz hesap numaralarına üyelerimiz ve vatandaşlarımızdan gelen nakdi yardımlar ile Gıda paketlerini Gaziantep’te gönüllü Okul Müdürleri,  Gönüllü sosyal danışmanlar, Bize gönül vermiş kardeşlerimizle dağıtıyoruz’ diye konuştu.

 

Bağış İçin;

Gaziantep Gemeinde Frankfurt e. V.

IBAN: DE87 5019 0000 6000 0184 39

 

 

Necdet Karaşahin/Frankfurt

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni