KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 01-01-2023 22:42

GAZİANTEP’İN KURTULUŞ COŞKUSU İZMİR’DE DE YAŞANDI

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü İzmir Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği gecede İzmir Bayraklı’da coşkuyla kutlandı.

GAZİANTEP’İN KURTULUŞ COŞKUSU İZMİR’DE DE YAŞANDI

 

Bayraklı Belediyesi Havuzlu Düğün salonundaki etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, MHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Coşar, İzmir Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, siyasi partiler ile STK (Sivil Toplum Kuruluşu) yönetici ve temsilcileri, İzmir ve çevre illerde yaşayan Gaziantepliler ile daha önceden Gaziantep’te görev yapmış kişilerle birlikte 400’e yakın davetli katıldı.

Kurtuluş gecesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

İzmir Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneğini Yönetim Kurulu’nun hazır bulunduğu gecede, Dernek Başkanı Deniz Avşar hoş geldiniz konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Türk'üm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilir. Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Gaziantep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar’ dediği ünlü vecizesini dile getirerek günün mana ve önemine değindi.

Gecede, Gaziantep için böyle önemli günlerde vazgeçilmez ismi olan Gaziantep’in Kültür Bakanlığı Sanatçısı Faruk Lök de sahne aldı.

Sanatçı; Vurun Antepliler Namus Günüdür türküsü ile giriş yaparak, salonda bulunan bütün misafirlere duygu dolu anlar yaşattı. Ben Antepliyim Şahin Ağam şiiri ile devam eden sanatçı sevilen Gaziantep türküleriyle misafirleri coşturdu.

İzmir’de düzenlenen Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü anısına düzenlenen gece, programa katılan tüm davetlilerin hep bir ağızdan okudukları İzmir marşı ile sona erdi.

 

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni