KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 26-04-2023 11:54

KÜLTÜRLER, ULUSLARARASI ŞİİR AKŞAMINDA BULUŞTU

Rodgau Open World Kültür Derneği, farklı kültürleri Uluslararası Şiir Akşamında buluşturdu.

KÜLTÜRLER, ULUSLARARASI ŞİİR AKŞAMINDA BULUŞTU

 

 

Rodgau Open World Kültür Derneği, ‘Türk-Alman Dostluğu’ nu şiir ve müzikle pekiştirmek, çok kültürlü yaşama katkı sağlamak amacıyla sanatçı, şair, müzisyen ve sanatseverleri Uluslararası Şiir Akşamı’nda bir araya getirdi.

14 Nisan tarihinde düzenlenen, Rodgau Open World Kültür Derneği 2. Başkanı ve Proje Yöneticisi Yasemin Sevin ile usta moderatör Dursun Kılıç’ın Türkçe ve Almanca olarak iki dilde sundukları, Uluslararası Şiir Akşamına, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Satı Civelek, Başkonsolos Asistanı Jülide Bilginli’nin yanı sıra politikacı, sivil toplum kuruluşları başkanları, iş insanları ve sanatseverlerden oluşan çok sayıda seçkin konuğun katılımı müzik ve sanat ile dolu dolu geçti.

Etkinlikte, şairler Barış Güngör, Yücel Duman, Ljubica Perkman, Christiane Brzoska , Sven Buchsteiner ve Almut Knebel kendi şiirlerinden örnekler okuyarak misafirlere adeta şiir şöleni yaşattılar. Moderatörler, Yasemin Sevin kendi şiirlerinden Türkçe ve Almanca iki örnek, Dursun Kılıç Ünlü Alman Şair Goethe’nin Almanca bir şiirin yanı sıra Türkçe şiir de okuyarak programa renk kattılar.

Müzisyenler, kanunda Nedim Yeşilfiliz, udta Hasan Sarıdaş, saz ve sözde Haydar Çavuş ve Zeki, hem şairlere müzikleriyle eşlik ederek, hem de harika bir sanat müziği ve halk müziği konseri sunarak izleyenleri hayran bıraktılar. Ayrıca akşamın sürpriz konukları Noter, Avukat Elif Burcu Karakoç ve Avukat, Politikacı Halil Öztaş okudukları şiirlerle programa renk ve değer kattılar. Etkinlik, şiirsever konuklar arasından da gönüllülerin son bölümde farklı dillerden şiir okumaları ile son buldu .

Sponsorluğunu Wolfschlucht-Eda Catering Hamdi Çetinkaya, Nahkauf Dietzenbach Haydar Çavuş, Selinsatelier Canan Yılmaz ve Backhaus Keyif Fırın Dietzenbach İbrahim Sukan‘ın üstlendikleri etkinlik tam bir şiir, türkü ve fasıl gecesine dönüşerek, candan sohbetlerle taçlandı.

Etkinliğin organizatörleri Yasemin Sevin ve Dursun Kılıç, çok kültürlü yaşama ve uyuma katkı amaçlı bu tür kültürel etkinliklere, gerek Dernek Başkanı Dieter Stein‘ın desteği ile Open World, gerekse diğer dernekler bünyesinde hiç hız kesmeden devam edeceklerini belirtip , izleyicilere teşekkür ederek programı sonlandırdılar .

Necdet Karaşahin / Rodgau

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni