YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-01-2023 22:45

MEHMET ALİ YILMAZ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Frankfurt ve çevresinde tanınan iş insanlarından olan My Lojistik işletmecisi Mehmet Ali Yılmaz’ın erken yaşta hayata gözlerini yumması sevenlerini yasa boğdu.

MEHMET ALİ YILMAZ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

 

Hayatta en çok sevdiği etkinliklerin başına olan futbol oynarken maç esnasında geçirdiği kalp krizi geçiren Mehmet Ali Yılmaz’a doktorların yapmış oldukları tüm müdahaleler yetersiz kaldı. Her hafta sonu arkadaş grubuyla oynadığı futbol sahasında hayata gözlerini yumdu.

Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatının ardından geriye eşi Zehra, oğlu Oğuz ve torunu Ozan kalırken, 58 yaşında çok erken sayılabilecek bir yaşta ölümüyle sevenlerini üzüntüye boğan merhumun ardından gözyaşları sel oldu.

Futbola Frankfurt- Bockenheim semtinde başlayan ve işi ile çok sevdiği futbola zaman ayırıyordu. Her cumartesi günü Bockenheim semtindeki futbol sahasında Tekinsporun organize ettiği turnuvalarda ve kendi aralarında düzenledikleri futbol maçlarında 30 yılı aşkın süredir oynuyorlardı.

Akademisyen- Lojistik Eğitmeni olan Mehmet Ali Yılmaz, iş hayatına 1988 yılında minibüste telsizle başladı. Zamanla işlerini büyüten Yılmaz’ın temelini attığı şirket, eşi Zehra’nın muhasebe işlerini yürütmesi, çocuklarının da baba mesleğine gösterdikleri ilgi ile başarılı bir aile şirketine dönüştü.

Hava alanı yakını Raunheimde kendi yerlerini alarak büro ve altına restoran açan Mehmet Ali Yılmaz, havaalanı lojistik işlerini yürüttüğü bu büroda gençlere verdiği desteklerle yeni elemanlar yetiştiriyor, Hessen Eyaleti’nde tek olan TIR ve Otobüs yıkama yerini açarak işlerini yoğun bir tempo ile sürdürüyordu.

‘Doktorunun, Mehmet Ali’ye 5 yıl önce ilk kalp krizini geçirdiğinde dikkatli olmasını ve stresten uzak durmasını devamlı söylemesine rağmen işini ve futbolu sevdiğinden bunlardan ayrılamıyordu’ diyen eşi Zehra, ‘Mehmet buralara gelme, oğlumla ve çalışanlarımızla idare ediyoruz diyorduk. Kendisine sağlığına dikkat etmesi için adeta yalvarıyorduk’ dedi.

Futboldan tanıdığı, çok samimi arkadaşı olan Ahmet Aydın, ‘Çok sevdiğimiz arkadaşımızın aramızdan ayrılması, hele ki futbol oynarken gözümüzün önünde yığılıp kalması bizi derinden sarstı. Arkadaşları olarak hepimiz şok içinde yardım edebilmek için bir yerlere koşuyorduk. Doktor ve ambulans geldi, bir ara gözünü açtı. Yolda ambulansta hayatını kaybettiği haberini aldık.

Çok sevdiği Puro ülkesi olarak tanınan Küba’yı bizlere çok anlatırdı. Süper bir yer, mutlaka gidin diye bizlere de tavsiyede bulunurdu. Ölümü ile bizleri hüzün içinde bıraktı’ diye konuştu.

İş insanı Ali Gültekin de, ‘Mehmet Ali devamlı müşterimdi. Haftada 4-5 gün gelir muhabbet ederdik, Haupwachede kahve içerdik. İstanbul’a uçuyordum, şayet önceden bilmiş olsaydım uçuşumu iptal ederdim. İnsanın sevdiği dostunun ölümü içten sarsıyor.  Ölüm haberini aldığım günden beri inanamıyorum.  Allah rahmet eylesin geriye kalanlara uzun ömürler versin genç yaşta aramızdan ayrıldı. Onu devamlı anıyor ve onu konuşuyoruz’ dedi.

Necdet Karaşahin /Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni