DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-01-2023 11:23

MİKE JOSEF, FRANKFURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY

Frankfurt Belediye Başkanlığına Mike Josef aday

MİKE JOSEF, FRANKFURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY

 

Frankfurt SPD Başkanı Mike Josef, Frankfurt-Eski Belediye Başkanı Peter Feldmann’dan boşalan göreve adaylığını koyan 20 aday arasında yer aldığını açıkladı.

SPD Başkanı Mike Josef tarafından Hessen Türk Toplumu (TG) Salonu’nda düzenlenen adaylık tanıtım toplantısına Hessen Eyaleti SPD Milletvekili Turgut Yüksel ile STÖ Dernek Başkanları katıldılar.

Ev sahibi Atila Karabörklü, “Frankfurt´ta boşalan belediye başkanlığı koltuğunu doldurmak isteyen adaylar arasında bulunan Mike Josef´in uzun yıllardan beri politikayla içli dişli olduğunu, Josef’in adaylar arasında favori olarak görüldüğünü, genç ve dinamik bir yapısıyla Frankfurt kentine yakışır bir Başkan olacağını” söyledi.  

SPD Mike Josef de, Hessen Türk Toplumunda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, konuşmasına toplantıda bulunan herkese sıcak ev sahiplikleri ve sundukları samimi ortam için teşekkür ederek başladı.

Mike Josef, “Eski Belediye Başkanı ve parti arkadaşımız SPD Peter Feldmann yerini doldurmak için başkan olarak kalmak arzusundayız. Mart ayında yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında 20 aday var. Frankfurt´ta bugüne kadar böylesine bir aday çokluğu görülmedi. Ben de bu adaylar arasından çok çalışarak çıkıp başkanlık yarışında ipi göğüslemek istiyorum. SPD olarak da Büyükşehir Başkanlığını almak en büyük hedefimiz ve arzumuzdur” dedi. 

 

Necdet Karaşahin/ Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni