DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-12-2022 23:11

Ordu’nun “Büyükelçisi”nden Türkiye’nin Büyükelçisi’ne hediye

Türkiye’nin Almanya’daki yeni büyükelçisi Ahmet Başar ŞEN’in Hessen Eyaleti’ne yaptığı ziyaret sırasında Ordu Valisi Tuncay SONEL’in gönderdiği hediyeler takdim edildi.

Ordu’nun “Büyükelçisi”nden  Türkiye’nin Büyükelçisi’ne hediye

 

Hessen Eyaleti’nde yaşayan Ordu’nun Almanya’daki Fahri Temsilcisi, Öğretmen ve Almanya Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Şaşmaz tarafından Büyükelçi’ye verilen hediyeler Ordu’nun geleneksel ürünlerini içeriyor. Şaşmaz, içinde çeşitli hediyelerin yer aldığı paketi Büyükelçi ŞEN’e Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde teslim etti. Büyükelçi ŞEN’in Frankfurt ve çevresindeki Türkiye kökenli göçmenlerce kurulmuş ya da onlarla doğrudan ilgili sivil toplum örgütleri ve kurumların temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıya katılan ŞAŞMAZ, Büyükelçi’ye hediyeleri takdim ederken, kendisinde Ordu’nun Avrupa’daki tanıtımı konusunda destek beklediklerini söyledi.

Almanya’ya yerleştikten sonra 41 yıl boyunca buradaki okullarda Türkiye kökenli göçmenlerin çocukları için Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni olarak çalıştıktan sonra bu yıl Şubat ayı başında emekliye ayrılan Mehmet ŞAŞMAZ eğitim faaliyetlerinin yanısıra çeşitli sosyal, kültürel, turistik ve sportif faaliyetleriyle tanınıyor. Bütün çalışmalarının yanısıra Ordu’nun tarihsel ve kültürel boyutlarıyla Alman kamuoyunca tanınması, bir turizm beldesi olarak dikkate alınması için de yoğun çaba gösteren Şaşmaz, bu çalışmaları nedeniyle “Ordu’nun Almanya’daki Büyükelçisi” olarak isimlendiriliyor.

Şaşmaz, daha sonra da Türk Hava Yolları’nın Frankfurt’taki temsilcilğine yeni atanan Hasan Serkan BİNYAR’ı ofisinde ziyaret eden, Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı ŞAŞMAZ Frankfurt’dan 14 Temmuz 2023 Cuma günü başlayacak olan ve 15 Eylül 2023 tarihine kadar, Düsseldorf’dan 24 Haziran 2023 Cumartesi günü başlayıp 2 Eylül tarihine kadar sürecek olan direkt uçuşlar için teşekkür ederek, bu seferlerin Yılbaşı ve Paskalya tatillerinde de uygulanması için bölgede yaşayan, özellikle Ordu ve Giresunlu hemşerilerimizin isteklerini BİNYAR’a iletip yardım talebinde bulundu. Ordu’dan getirdiği hediyeleri takdim etti ve görevinde başarılar diledi. ŞAŞMAZ, THY Frankfurt Müdürü Hasan Basri BİNYAR’a sigaraya karşı göstermiş olduğu dumansız hava duyarlılığından dolayı, derneğin plaketini de takdim ederek sigara tüttüren insanlarımıza karşı yapılacak çalışmalarda destek ricasında bulundu.

Şaşmaz 27 Aralık tarihinde de son on yıldır olduğu gibi, Ehringshausen Belediye Başkanı Jürgen MOCK ile beraber, Dünya Komşuluk Günü (17 Kasım) Ordu’dan ALTAŞ ve GÜRSOY Şirketleri’nden hediye edilen fındık ve fındık ürünlerini komşularına dağıtarak, yeni takvim yılını tebrik edecekler.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni