DÜNYA
Giriş Tarihi : 10-02-2023 00:35   Güncelleme : 10-02-2023 00:46

OYLAR ARANIZDAKİ ADAYA

Frankfurt Belediye Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Hessen Eyalet Milletvekili FDP Yankı Pürsün, Frankfurt Ana Kent Belediye Başkanlığı’nın Türk kökenli ilk adayı oldu.

OYLAR ARANIZDAKİ ADAYA

 

Frankfurt´ta Belediye Başkanı Peter Feldmann´ın referandum sonucu boşalan Anakent Belediye Başkanlığı koltuğu için yeni başkanı belirlemek üzere 5 Martta seçim yapılacak.

Bugüne kadar çeşitli partilerden Anakent Başkanlığı için 20 aday gösterilirken bu yarışta ilk defa Türk kökenli bir isim bu adaylar arasında yer aldı.

Uzun yıllardan beri politika yapan, Frankfurt doğumlu Türk kökenli Frankfurt Belediye Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Hessen Eyalet Milletvekili FDP Yankı Pürsün (51) Başkanlık yarışına katılan adaylar arasında favori olarak gösteriliyor.

Liberal Parti FDP´nın adayı Yankı Pürsün, Eyalet Meclisinde Milletvekilliğinin yanı sıra Frankfurt Belediye Meclisi Üyeliği ve Parti Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’nı sürdüren Türk kökenli başarılı bir politikacı olarak dikkatleri çekiyor.

PARTİM BANA GÜVENİYOR

Yankı Pürsün, ‘2001 yılından beri gönüllü olarak Frankfurt’ta çeşitli çalışmalar yaptım. 2019 yılında çalışmalarım meyvelerini vermeye başladı ve FDP’den Hessen Eyalet Milletvekili seçildim. Yürütmüş olduğum başarılı çalışmalar neticesinde partim bana güvendi ve beni Anakent Belediye Başkanı Adayı olarak gösterdi. Ben de partimin yüzünü ak çıkarmak için kolları sıvadım.

Bizim partide, kişinin nereden geldiği değil, nereye erişmek için nasıl çalıştığına, emek verdiğine bakılıyor. 5 Mart´ta yapılacak başkanlık yarışından zafer ile çıkmak benim ve partim için büyük bir başarı olacaktır. Frankfurt kentini yarınlara taşıyacak projelerimiz hazır ve bunları yaşama geçirmeye kararlıyım. Belediye hizmetlerinin herkese açık ve günün koşullarına uyumlu olmasını sağlayacağım. Frankfurt´a yakışır bir hizmeti hedefliyorum. Liberal Parti´nin tamamen arkamda olması ve seçimde halkın bana destek vereceğine duyduğum güven sayesinde hedefe hep birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Doğduğum ve çok sevdiğim Frankfurt şehrine Anakent Belediye Başkanı olmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Frankfurt’un ilk Türk kökenli Belediye Başkanı olmayı çok istiyorum. Bu Frankfurt için de tarihi bir an olacaktır” dedi.

TÜRK SEÇMENLERİ SANDIĞA ÇAĞIRIYORUM

 ‘Türk kökenli seçmenlerimi sandığa çağırıyorum’ diyen Pürsün, ‘Bir tek oyun bile önemi çok büyük, bunu hiç unutmayalım. 5 Mart pazar günü Türk seçmenleri de diğer seçmenler gibi sandık başına davet ediyorum’ diye konuştu.

Yanki Pürsün 2023 | FDP Frankfurt am Main (fdp-frankfurt.de)

Necdet Karaşahin/Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni