YAŞAM
Giriş Tarihi : 02-02-2024 12:39

SEVENLERİ HAYRİ BABAYI UNUTMADI

Bockenheim’liler Sevgili Hayri Yaman ağabeylerini vefatının 3. Yılında da unutmadılar.

SEVENLERİ HAYRİ BABAYI UNUTMADI

 

Semtinin sevilen sayılan esnaflarından olan Hayri Yaman vefatının 3. Yılında da sevenleri tarafından özlemle anıldı. Yıllardan beri çalıştırdığı marketinin önüne gelen sevenleri burayı adeta çiçek bahçesine çevirdiler.

Hayri Babayı tanıyanlar, ‘Frankfurt´un en işlek caddelerinden olan Bockenheim-Leipziger Caddesi’nde abi kardeş marketini 1984 yılında açtılar. Hiç yılmadan yoğun bir tempoda çalışan üç çocuk babası Hayri Yaman sabahın 3’ünde minibüsüyle büyük hale giderdi. Daha gün ışırken açtığı marketini akşam 21:00’de kapatırdı. Hereke adını verdikleri marketi 1001 Çeşit adıyla ağabeyi Mustafa Yaman il uzun yıllar çalıştırdı.

Mustafa Yaman Giresun’dan MHP 21. Dönem Milletvekili seçildi. O zaman işin tüm yükü Bockenheim’in sevgili ağabeyi Baba Hayriye düştü. Yıllarını severek verdiği işine sadık bir insandı. Hastalık bile onu çalışmadan alıkoyamazdı. Müşterileri olan Türkler memleketlerine giderken en büyük uğraşısı olan işini kimseye emanet edemezdi’ diye konuştular.

İlerleyen yaşı ve yavaş yavaş ortaya çıkan rahatsızlıklarını gören küçük oğlu Aydın, ‘Babacığım sen artık emekli olarak annemle yaşamaya git. Burayı işletmeyi artık bize bırak’ diyerek kendisine zaman ayırması için sık sık telkinde bulunuyordu.

Aydın, ‘İlk kez Golden Kafeyi açtım. Hayri Baba müşterilerini bu kafeye çağırıp bana destek olmaya çalışırdı. Bir gün kendisine, baba, marketi de yıkıp burayı farklı bir mekan yapacağım’ dedim.

Aydın Yaman, ‘Sevgili babacığım hiç beklemediğimiz bir hastalığa yakalandı. Onu bir hastaneden öbür hastaneye kaldırdık. En son olarak Frankfurt Ünikilinikte tedavi ettirdik. Yakalandığı üst solunum yolu enfeksiyonu kısa sürede ciğerlerine sirayet etti. 2021 yılının Ocak ayında güzeller güzeli babamı ebediyete uğurladık.

Babamın vefatının üzerinden tam 3 yıl geçti. Her gün babam ansızın çıkıp bana, ‘Aydın gel şu domates kasalarını dükkânın içine taşı diyecek gibi geliyor. Marketi uzun bir çalışmayla Bockenheim’in en güzel Pizza Brudi yerine dönüştürdük’ diye konuştu.

Necdet Karaşahin-Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni