GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2023 14:50

Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü’nde Metin Arkış dönemi

Merkezi Düsseldorf’da bulunan Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü’nde ekonomist Metin Arkış yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü’nde Metin Arkış dönemi

 

 

Havacılık sektörü yazılım pazarlama alanında uluslarası şirketlerde üst düzeyli görevler üstlenen Metin Arkış bir çok ülkede çalıştı. Uluslarası deneyimini Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü bağlamında kullanacağını ve bunun TEB ekibi adına bir kazanım olduğunu belirten Metin Arkış: ‘Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü yıllardır üst düzeyli akademik disiplinle çalışmalar yapmakta ve Türkiye Avrupa İlişkilerini irdelemektedir. Bu çalışmalar artarak devam edecektir. Siyasal danışmanlğına ek olarak ekonomik alanda da danışmanlığı geliştirmeyi hedefiyoruz’ dedi. Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü bir çok devlet ve sivil kuruma danışmanlık yapmakta, az sayıda siyasinin iletişim ve politika danışmanlığını yürütmektedir. Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü 2019 yılından beri ayrıca ağırlıklı olarak demokrasi araştırmaları yapmakta ve kamu yararı güden sivil kuruluş olarak siyasal eğitim merkezleriyle sertifikasyonla demokrasi eğitimi vermektedir. Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü bir devlet kurumu veya üniversiteye bağlı değildir, tüzük gereği maddi altyapısını bağışlar, projeler ve danışmanlık hizmetleriyle sağlamaktadır. Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü tüzük gereği zorunlu olan genel kurlunu 2021 ve 2023 yıllarında yapmıştır.

 

Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü akademik direktörlüğü görevine Ahmet Ünalan devam ediyor. Ahmet Ünalan siyaset ve sosyoloji ağırlıklı siyaset bilimcidir. 20 yıl kamu hizmetinde bulunmuştur. Kuzey Ren Vestfalya hükümetine danışmanlık yapmış, başta Bielefeld, Münster, Duisburg-Essen olmak üzere bir çok Alman ve Türk üniversitelerinde öğretim görevliliği yapmış ve okutman olarak görev almıştır. Ayrıca bir kamu yüksek okulunda öğretim görevliliği yapmıştır.  Öğretim görevlerinin bütününde çok iyi değerlendirmeler alan Ünalan, 2019 ‘Diversity’ yılın öğretim görevlisi ödülü sahibidir.  Ahmet Ünalan’ın siyaset bilimi ve siyasal tarih alanında öğretim görevliliği ve siyasal danışmanlık görevi devam etmektedir.

 

foto: Metin Arkış

 

 

 

 

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni