DÜNYA
Giriş Tarihi : 31-10-2023 19:52

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 100 YAŞINDA

Cumhuriyet’imizin 100.yılı candan kutlu olsun

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 100 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından Cumhuriyet´in 100´üncü yıl dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer ve eşi Gül Tuncer’in ev sahipliğini yaptıkları resepsiyon Sosenheim Saalbau Salonunda düzenlendi. Tuncer çifti, resepsiyona katılan misafirleri salona girişlerinde karşılayarak tek tek bayramlarını kutladılar.

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamasına Frankfurt Şehir Meclisi Başkanı Hilime Arslaner, Şehir Meclisi Yeşiller Partisi’nden Mehmet Ağatay, çok sayıda STK temsilcisi ile 500’e yakın davetli katıldı.

İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kutlama mesajı Türkçe ve Almanca olarak okundu.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, ‘Türkiye Cumhuriyeti, genç nüfusuyla, ekonomisiyle, küresel çaptaki diplomatik etkinliği ve uluslararası barışa sunduğu önemli katkılarıyla ön planda yer almaktadır. İnsanlık tarihi için 100 yıl çok kısa bir süre olsa da Türkiye Cumhuriyeti az zamanda çok ve büyük işler başarmıştır’ dedi.

Frankfurt Şehir Meclisi Başkanı Hilime Arslaner de konuşmasında, ‘Frankfurt, Dünya metropolü bir şehirdir. Frankfurt’un ülkemizden Eskişehir ile kardeş şehir olması da bizleri gururlandırıyor. Bu arada 25 yıldan beri belediye başkanlığı yapan Sayın Yılmaz Büyükerşen’i de kutlamak gerekiyor’ dedi.

Konuşmaların ardından 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Sibel Yonca’nın okuduğu şiir dakikalarca ayakta alkışlandı. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, minik öğrenciyi tebrik etti. Küçük bir kızın bu kadar uzun şiiri hatasız ve duygu dolu okuması gecenin konusu oldu.

Necdet Karaşahin /  Frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni