DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-12-2023 13:37

YTB’den Yurt Dışındaki Aile Danışmanlarına Destek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışındaki vatandaşlara aile ve sosyal hizmetler konusunda danışmanlık yapacak uzman bireylerin yetişmesi için ilan edilen “Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu” programının 2023 yılı ikinci dönem başvuruları başladı.

YTB’den Yurt Dışındaki Aile Danışmanlarına Destek

 

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışındaki vatandaşlara yönelik aile ve sosyal hizmetler konusunda danışmanlık yapacak insan kaynağının yetişmesi ve destek ile terapi gibi hizmetlerin çeşitliliğinin arttırılması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da “Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu” programına başvuruları kabul ediyor. Bu kapsamda Başkanlık, yurt dışında yaşayan ve aile ile sosyal hizmetlere uygun bölümlerden (pedagoji, sosyal pedagoji, pedagojik psikoloji, psikoloji, klinik psikoloji, tıp vb.) mezun olan vatandaşlara uzmanlaşma eğitimleri için burs sağlıyor. Burs programının 2023 yılı ikinci dönem başvurularının başladığı ise YTB tarafından duyuruldu.

 

ADAYLAR GÖNÜLLÜ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK

 

Burs almaya hak kazanan adaylardan, bir STK bünyesinde ve uzmanlığına uygun olarak; yaşlı bakımı ve rehabilitasyon, gerontoloji, dil ve konuşma terapisi, bağımlılık, engelli bakımı ve rehabilitasyon, aile/evlilik danışmanlığı, kültürel tercümanlık gibi alanlarda gönüllü danışmanlık hizmeti sağlaması bekleniyor. İlgili hizmet yeri ve süresi ise bursiyer ile YTB tarafından planlanıyor. Bu planlamaya göre belirlenen süre burs alınan sürenin yarısından az olmayacak.

 

Burs programı adayların uzmanlaşmalarını sağlayacak mesleki sertifika programının ücretini kapsayacak.  Burs ödemesi sertifika programının uzunluğuna göre program bitiminde ya da belirli aralıklarla ödenecek. Bursun devamlılığı, adayların sertifika programındaki devamlılığına ve başarısına bağlı olacak.

 

SON BAŞVURU 15 OCAK 2024

 

Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olanların başvurusuna açık olan burs programına 01/01/1983 ve sonrası doğmuş olanlar kabul edilecek. Programa başvurular 15 Ocak 2024 tarihine kadar online olarak “obys.ytb.gov.tr” sayfasından alınacak. Programa ilişkin detaylı bilgiler ise “ytb.gov.tr” adresinin duyurular bölümünde yer alıyor. Mülakata alınacak bursiyer adaylarına e-posta yolu ile bilgi verilecek. Adaylar detaylı bilgi ve soruları için ise ashburs@ytb.gov.tr adresinden iletişime geçebilecek.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni