DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-08-2023 11:29

YURT DIŞINDA YAŞAYAN GENÇLER YTB’NİN DESTEĞİYLE TEKNOFEST 2023 İZMİR’DE YERİNİ ALIYOR

YTB, yurt dışında yaşayan gençlerin TEKNOFEST İzmir’de yer almaları için destek programı ilan etti. Başvurusu kabul edilen gençlerin ulaşım ve konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN GENÇLER YTB’NİN DESTEĞİYLE TEKNOFEST 2023 İZMİR’DE YERİNİ ALIYOR

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’e yurt dışındaki gençlerin katılımını sağlamak için çalışmalarda bulunuyor. YTB bu yıl 27 Eylül- 1 Ekim 2023 tarihleri arasında, İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST 2023’te yurt dışında yaşayan Türk gençlerinin yer alması için destekte bulunuyor.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda özellikle gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

KONAKLAMA VE ULAŞIM DESTEĞİ YTB’DEN

Başvurular kapsamında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan katılımcıların festival süresince İzmir’de konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak. Ayrıca, her sabah konaklama yerinden festival alanına, her akşam da festival alanından konaklama yerine olan transferleri de YTB tarafından sağlanacak. Bunların dışında, 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan katılımcılar ile hâlihazırda öğrenci olan katılımcılara, bu durumlarını belgelemeleri koşuluyla 150 Avro’ya kadar ulaşım desteği verilecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olanların başvurabileceği destek programından 18-35 yaş arasında olan (24.08.2005 tarihinden önce ve 24.08.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak), vatandaşlar yararlanabilecek. Ortaöğretimini yurt dışında tamamlamış olmak da başvuru şartları arasında yer alıyor. Başvuru yapacak adayların bir de yurt dışında havacılık, uzay veya mühendislik bilimleri alanlarında öğrenci, mezun ya da çalışan olduklarını veya bu alanlara dair güçlü bir ilgisi olduğunu belgelemeleri gerekiyor.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Başvurular 08 Eylül 2023’e kadar basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgi için ise teknofest@ytb.gov.tr adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunuluyor.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni