DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-02-2023 01:21

"Deprem Mağdurları Ailelerinin Acısını Paylaşıyor, Başsağlığı Diliyorum"

Almanya Federal Meclis (Bundestag) SPD milletvekili ve Türkiye raportörü Nezahat Baradari, Türkiye ve Suriye'deki depremde hayatını kaybedenlerin kederli ailelerine taziye dileklerini iletirken şu açıklamada bulundu:

 

"Türkiye ile Suriye'de meydana gelen şiddetli depremin dehşeti ve üzüntüsü içindeyim. Enkaz altında hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan Rahmet, ailelerine ise başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletirken, enkaz altında kaybolmuş canlarımızın endişesini derinden hissediyor, ailerine ve kurtarma ekiplerine güç kuvvet diliyorum. Almanya'nın, deprem mağdurlarının yanında olduğunu ve gereken yardımın sağlanacağını belirtmek isterim."

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 şiddetindeki deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerini de derinden sarstı. Can kaybı 4200'ü, yaralı sayısı 15.000'i geçmişken, yıkılan bina sayısının da daha şimdiden 1500'ün üzerinde olduğu söyleniyor.

 "Hayatta kalan demprem mağdurlarına güç kuvvet diliyorum. Şimdi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olma zamanı. Türkiye'nin - tüm dünyadaki dostlarıyla beraber - bu felaketin altından kalkacağına ve tüm yaraların sarılacağına inancım tamdır. Tüm yetkililere görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Özellikle Almanya'daki insanlarımızı ise imkanları dahilinde her türlü yardım için seferber olmaya davet ediyorum", diye tamamlıyor açıklamasını SPD milletvekili Baradari.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni