GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-04-2023 12:22

Gençlerimize sahip çıkalım

Nürnberg’de faliyet gösteren Türk İnsiyatif Nürnberg (TİN) sözcüsü ekonomist İsmail Akpınar ve UYum Meclisi Başkanı aynı zamanda TİN Akademisyen ve Gençlik Koordinatörü Mühendis Betül Özen’in koordinesiyle iftar proğramı düzenlendi.

Gençlerimize sahip çıkalım

 

 

Nürnberg Lades Event salonunda düzenlenen TİN Gençlik İftar proğramına Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Nürnberg ve çevresindeki lise, üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, genç Akademisyenler, mesleğinde uzman kişiler, genç İş İnsanlar ve genç Sporcular katıldı.
TÜRK TOPLUMUNUN KATKISI BÜYÜK 
İftar proğramın açılış konuşmasını yapan TİN Sözcüsü İsmail Akpınar şunları söyledi: “Türk İnsiyatif Nürnberg (TİN), Türk toplumu olarak Nürnberg’e kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlamaya çalışıyoruz. Türk gençleri her alanda başarılı, gençlerimize sahip çıkalım. Gençlerimize sahip çıkalım. Gençlerimizin başarıları Alman siyaseti tarafından takdir edilmeli ve önleri her alanda açılmalıdır“ dedi.

HEPİMİZ NÜRNBERGLİYİZ

“Nürnberg hepimizin ortak şehri çünkü biz hepimiz Nürnberg’liyiz“  diyerek söze başlayan Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Marcus König ise Nürnberg’de yaşanan birlik ve beraberliğin altını çizdi. Türk gençlerinin Nürnberg ekonomisine, kültürel ve sosyal hayatına verdikleri önemli katkı için teşekkür etti.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise konuşmasında, TİN tarafından düzenlenen gençlik iftarının Alman toplumu ile kaynaşmak ve Türk gençlerinin başarılarını ilk elden göstermek için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Deniz “pandeminin etkisiyle toplu olarak gerçekleştiremediğimiz iftar buluşmalarımıza tekrar başlamamız mutluluk verici fakat 6 şubat da meydana gelen art arda iki yıkıcı deprem  ilimizi etkileyen 50 binden fazla vatandaşımızın topraağa verilmesi bizleri derinden üzdü. Özünde tokun, açın halinden anlaması, hali vakti yerinde olanın zor ve muhtaç durumda olan                                                                              ile empati kurması anlamına gelen Ramazan ayını  bu sene malesef  kederli, hüzünlü ay oldu. 

Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:  “Nürnberg Büyük şehir Belediyesinin depremin ilk saatlerinden itibaren harakete geçerek topladığı ve sevk ettiği maddi ve manevi yardımlar nedeniyle Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ile Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’e, Ramazan ayında katıldıkları iftarlardan ve Kahramanmaraş merkezli yüz yılın yıkıcı depreminde gösterdikleri ilgilerinden, desteklerinden dolayı teşekkür diyorum ve örnek davranış ruhunun sürekli olmasını, iki ülke ilişklerinin  daha sağlam temeller üzerinde  güçlendirmesini dilerim.“ 

GENÇLERİMİZİN KATKISI BÜYÜK

Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı ve TİN Koordinatörü Betül Özen’de, göçmen kökenli gençlerin Nürnberg toplumuna sağladığı çok başarılı ekonomik ve sosyal katkının altını çizerek, Alman siyasetçilerinden, bürokrasisinden ve şirketlerden yabancı gençlerinin başarılarını görmeleri, ciddiye almaları ve her alanda adil davranmaları çağrısında bulundu.
İftardan sonra, katılımcı Türk gençleri Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’e dilek ve temennilerde bulundular. Başkan König, dile getirilen tüm dilek ve temennileri cevaplayarak Türk gençleri ile yakından ilgilendi.

İlhan Baba-Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni