SAĞLIK
Giriş Tarihi : 01-04-2024 18:37   Güncelleme : 04-04-2024 13:16

İmplant ile eksik dişlerinizi yeniden kazanın 

Eksik dişler estetik açıdan kötü bir görünüme neden olduğu gibi, sağlığı da olumsuz etkileyebiliyor.

 İmplant ile eksik dişlerinizi yeniden kazanın 

 

Gelişen teknolojilerle beraber günümüzde eksik dişler implant yöntemiyle kısa sürede tedavi edilebilirken, diğer dişler de zarar görmüyor. Diş implantı ile ilgili merak edilenleri GRT ekranlarında “Deniz Yükselir ile Sağlık Olsun” programına konuk olan Diş Hekimi İbrahim Aslan’a sorduk 

İMPLANT DİŞ NEDİR?

Diş implantı, çene kemiği içine yerleştirilen yapay diş köküdür. Bu yapay diş kökü, çene kemiği içinde sabitlenir ve diş eti üzerine yerleştirilen bir yapay diş yardımıyla diş eksikliğini tedavi etmek için kullanılır. İmplant diş tedavisi cerrahi bir işlemdir. Uygun bakım ve hijyen ile uzun ömürlü bir diş tedavisi olarak kabul edilmektedir. Ancak, implant tedavisi için uygun aday olup olmadığınızı belirlemek için bir diş hekimine danışmanız önemlidir.

İMPLANT DİŞ NEDEN YAPILIR?

Diş implantı tedavisi, bir veya birden fazla diş eksikliği durumunda kullanılabilmektedir. Doğal dişe en yakın diş tedavisi olarak kabul edilmektedir. Çiğneme, konuşma ve estetik görünüm gibi fonksiyonları geri kazandırmaya yardımcı olmaktadır.

İMPLANT TEDAVİSİNİN AŞAMALARI NELERDİR?

İmplant tedavisi üç aşamalıdır. İlki planlama aşaması, ikincisi ise cerrahi aşamadır. Planlama aşamasında hastanın diş yapısı ve çene kemiği detaylı incelenerek buna göre bir yöntem izlenir. Cerrahi aşamada ise implantın kemiğe yerleştirilmesi işlemi uygulanır. 3. aşama ise protez aşamasıdır. implantların kemik ile birleşmesi sonrasında hastadan ölçü alınarak hazırlanan estetik dişler, implantların üzerine yerleştirilmektedir.

İMPLANT AĞRILI BİR TEDAVİ YÖNTEMİ MİDİR?
 

İmplant diş tedavisinin halk arasında çok acı verdiği düşünülse de böyle bir durum doğru değildir. Bu tedavi cerrahi bir operasyon olduğu için işlem öncesinde lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu yüzden hasta operasyon devam ederken herhangi bir acı, yanma, sızı hissetmez. Ancak işlem bittikten sonra her cerrahi operasyonda olduğu gibi ağrı ihtimali mevcuttur. Bu geçici ağrı hekiminizin reçete edeceği ağrı kesici ile kontrol altına alınabilir. Ancak çoğu hastanın ilaca ihtiyaç duymayacağı kadar hafif bir ağrı olduğu dikkate alınmalıdır. Ağrı günlük hayatımızı olumsuz etkilemez ve iş hayatımıza ara vermemize gerek kalmaz.

DİŞ İMPLANTININ ÖMRÜ NE KADARDIR?

Hasta eğer implantın günlük bakımına özen gösterirse implant tedavisi uzun yıllar yüksek bir performans ile kullanılır. Doktorun tavsiyelerine dikkat etmek gerekir. Ayrıca 6 ayda bir diş hekimine gidilmeli ve implatınızın temizliği yaptırılmalıdır. Kontroller sırasında yolunda gitmeyen bir durum varsa erken müdahale yaparak sorunların ilerlemesinin önüne geçilir. Gerekli şartlar sağlandığında diş implantı yıllarca kullanılabilmektir.

Vip Sağlık Hizmetleri'nden size özel indirim

Geniş bilgi:

Wahsp: 0049 178 765 71 41

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni