DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-02-2023 01:02

Kadınlar göç hikayelerini anlattı

Almanya’nın Nürnberg kentinde çalışmalarına başlayan, Göçmen Kadınlar Bayern adlı insiyatif grubu 2023 yılının ilk etkinliğini Nürnberg Belediyesinin Kültür Dairsine bağlı kültür evlerinden Loni Ubler Haus’da gerçekleştirdi.

Kadınlar göç hikayelerini anlattı



Göçmen Kadınlar Bayern adlı instiyatif grubun kurucusu Ebru Sarı, düzenledikleri ilk etkinlikte şunları söyledi: amacımız toplumsal yaşamın tüm alanlarından kadınlara yönelik ayrımcı yasalar ile kadınları yoksullaştıran sosyal ve kültürel yaşamanın dışına iten sosyal kısıtlamara son verilmesini, kadınların rahat iş yaşamına katılmasını, meslek öğrenmesini kolaylaştıran önlemlerin alınmasını, göçmen kadınların entegrasyon ve uyumu kolaylaştıran tedbirlerin alınmasına yönelik projeler hazırlamaktayız. Kadınların toplumsal yaşama katılmasını sağlayacak etkinlikler düzenlerken, kadına yönelik yapılan şiddete karşı birlik ve dayanışma içerisinde hareeket edilmesi için çalışmalar yapacağız dedi.


Ebru Sarı, düzenlediğimiz ilk etkinliğimizde çocukken göç etmiş kadınların hikayelerinden, yeni göç etmiş kadınların hikayelerine uzanan geniş bir zamanda yolculuk yapıldı. Birlik ve dayanışmadan güç doğacağı vurgulandı.Göç nedir slaytı büyük ilgi gördü dedi.
Nürnberg Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş da hazır bulunduğı etkinlikte davetliler, anlatılan hikayeleri dinlerken kimi zaman güldü kimi zamanda hüzünlü dakikalar yaşadı.


Göçmen Kadınlar Bayern adlı insiyatif grubunun 2023 yılında yapılması planlanan çalışmalar konusunda da bilgi veren Ebru Sarı ve çalışmaları birlikte yürüten arkadaşı Arzu Mumcu İlarslan, ilk olarak çocuklar için Türkçe-Almanca masal okuma, Almanca drama atölyesi, Belgesel film gösterimi ve söyleşisi, Arbeitsagentur bilgilendirme semineri, Online okul seçimi ve sosyal haklarla ilgili seminerler, Hareket Atölyesi, Kitap Kulübü, Ücretsiz Almanca kursu ve Workshoplar olacak dedi.


Göçmen Kadınlar Bayern İnstiyatif grubununun ilk etkiliğine misafir konuşmacı olarak’da Kuzey Bavyera Türk- Alman Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel, Aysel Aydın ve Eylem Balaban katıldı. Program sonunda Eylem Balaban ve Onur Serindağ’ın müzik ziyafeti ilgiyle dinlendi.


İlhan Baba-Nürnberg

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni