DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-03-2024 22:47

KADINLARIN SESİ RODGAU’DAN YÜKSELDİ

Dünya Kadınlar Günü Rodgau Open World Derneğinde coşkuyla kutlandı.

KADINLARIN SESİ RODGAU’DAN YÜKSELDİ

 

Dünya Kadınlar Günü ya da diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Rodgau Open World Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte, kadın hakları dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Rodgau’ da da büyük etkinliklerle gündeme geldi.

Geceye ayrı bir renk katan etkinlikler arasında yer alan ‘Katılıma İlham Ver’ teması ile farklı alanlarda başarılı kadınların çalışmalarını ön plana çıkarmak ve takdir edilmelerine ilham vermek, kadınların toplumdaki yerini ve gücünü, eşitliği ve çeşitliği vurgulamak amacıyla yaptığı etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdiler.

Dünya Kadınlar Günü ya da diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlanma başlandığı olaya dikkat çeken Open World Kültür Derneği 2. Başkanı ve Proje yöneticisi Yasemin Sevin, ‘Clara Zetkin komünist bir aktivist ve kadın hakları savunusuydu. Zetkin 1910 yılında Kopenhag´da toplanan Uluslararası Emekçi Kadınlar Konferansında Dünya Kadınlar Günü fikrini önerdi. Konferansa 17 farklı ülkeden katılan 100 kadın, Zetkin´in önerisini oybirliği ile kabul ettiler. Dünya Kadınlar Günü ilk defa 1911’de Avusturya, Danimarka, Almanya ve İsviçre’de Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başladı’ dedi.

Dursun Kılıç geceye şiirleri ile katılırken, sanatçılar Branka Schuler, Michael Thümmler, Jasmin Schuler ve piyanoda Christian Sommer etkileyici performanslarıyla yoğun alkış aldılar.

Yoğun bir katılımın olduğu gecede Hanau kentinde atölyesi olan başarılı modacı Canan Yılmaz’ın düzenlediği ‘Bin Bir Gece’ temalı defilede gece elbiselerinden oluşan koleksiyonu, misafirlerin coşkulu alkışları eşliğinde tanıtıldı.

Geceye, Bockenheimden katılan Seldart Galerisi, Selda Akça ve öğrencilerinin resim sergisi de açıldı. ‘Göçmen Kadınların Gözünden Almanya’ temalı sergi 15 Mart Cuma gününe kadar her gün 17:00- 19:00 arasında ziyarete açık olacak.

Necdet Karaşahin / Rodgau

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni