DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-11-2023 09:18

Milli oyuncu Can Uzun’a yapılan ırkçı saldıya tepkiler çığ gibi büyüyor

Almanya Bundesliga 2. lig takımlarından Nürnberg’de forma giyen bu sezon ortaya koyduğu performansıyla 15 maçta 8 gol atarak dikkatleri üzerine toplamayı başaran 2005 doğumlu orta saha oyuncusu Can Uzun, Karlsruhe maçında attığı gol sonunda Karlsruhe taraftarının sosyal medya üzerinden ırkçı saldırısına uğradı.

Milli oyuncu Can Uzun’a yapılan ırkçı saldıya tepkiler çığ gibi büyüyor

 

Süperlig devlerinde adı geçen Türkiye U 18 Milli Takım oyuncusu Can Uzun, Karlsruhe’nin sahasında Karlsruher SC takımına gol attıktan sonra kollarını açarak sevincini Karlsruhe’li seyirciler karşısında paylaşmasından rahatsız olan Karlsruhe taraftarı Robin adlı biri, Nürnbergli oyuncu Can Uzun hakkında X’ten nefret suçu içeren paylaşımının yanı sıra silahla nişan alınan şekilde bir fotoğrafını da koydu. Karlsruhe SC kulübünün taraftarının FC Nürnberg 2. lig oyuncusu Uzun’a karşı yaptığı saldırı ülkede büyük tepkilere neden olurken, tepkiye yönelik paylaşımlarda çığ gibi yükseliyor.


BAYRAKTAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
1. FC Nürnberg üyesi ve 2020 yılında 1. FC Nürnberg kulübünün denetleme kurulu üyeliğine aday gösterilen Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) eski Başkanı Bülent Bayraktar da konuya duyarlı davranarak sosyal medyada olayı kınadığını ayrıca Karlsruhe ve Baden-Württemberg polisine de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Bayraktar, tgmn başkanı olarak görev yaparken kendisi de bazı kişilerin hakaret ve ırkçı saldırısına maruz kaldığını belirterek, “Nefret ve tehditleri yaşamış birisi olarak saldırıların her türlüsüne karşı duyarlı davranıp tepkimi gösteririm ve gereken mercilere de suç duyurusunda bulunurum. Bu saldırıda geçen ifade, sadece Uzun’a yapılmış bir saldırı değil Türklere yapılmış ırkçı bir ifadedir” dedi. Karlsruhe polisi de konuyla ilgili soruşturma açıldığını belirterek, saldırıya tepki gösteren Bayraktar’ı tebrik etti. Bayraktar’a sosyal medyadan da destek gelmeye başladı. Karlsruher SC ve 1. FC Nürnberg kulüpleri de X platformundan mesaj yayımlayarak olayı kınadığını açıkladı. “Konuya duyarlı davranarak cesaret gösterip tepki gösterenleri kutluyoruz” denildi.


İlhan Baba/Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni