GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-04-2024 10:47

Nürnberg’de DİTİB gençleri iftar sofrasında bir araya geldi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Kuzey Bavyera Dini Danışma Kurulu Başkanlığı “Gençlik İftarı” başlığı altında öğrencilere yönelik iftar yemeği verdi.

Nürnberg’de DİTİB gençleri iftar sofrasında bir araya geldi

 

Fürth şehrinde "Gençlik İftarı" başlığı altında düzenlenen programda, Kuzey Bavyera DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Necmeddin Saydan, DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Şahin, Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, Gençlik Koordinatörü Ali Osman Gürbüz’ün yanı sıra dernek başkanları, cami dernekleri gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile bine yakın genç ve davetli bir araya geldi.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt ve eyalet dini danışma kurulu gençlik koordinatörü Ali Osman Gürbüz’ün selamlama konuşmalarıyla başladı. 

Kuzey Bavyera DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Necmeddin Saydan, gençlerle bir araya gelmenin ve sadece gençlere özel bir programda buluşmanın önemine vurgu yaparak, gençlerin DİTİB için ne kadar değerli olduğunu ifade etti. Saydan, ‘genç’ kelimesinin ‘cevher’ kelimesiyle eş anlama geldiğini belirterek, peygamberimizin de gençlere büyük önem verdiğini ve İslam'ın gençlerin omuzlarında yükseldiğine dikkat çekti. Saydan, bu özel buluşmanın, gençlerin kaynaşması ve Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamaları için güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi.

DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Şahin, Ramazan ayının rahmet dolu bir zaman dilimi olduğunu belirterek, bu ayın birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ve günahlardan arınarak ömrümüze daha güçlü bir şekilde katkı sağladığını ifade etti.

Şahin, iftarların en güzelinin genç kardeşlerle yapılan iftar olduğunu vurgulayarak, onlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. DİTİB'in 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde yürütülen hizmetlere katkı sunan gençlerden gurur duyduklarını ifade eden Şahin, ancak bu gururun bir yükümlülük de beraberinde getirdiğini belirtti. Şahin şöyle devam etti: “Dedelerimizin ve babalarımızın inşa ettikleri camileri yaşatma ve daha ileriye taşıma görevi bizlere düşmüştür. Her bir kardeşim Müslüman birey olarak Almanya’da İslamiyet’i temsil ettiğini unutmamalı ve bu kapsamda yaşamalı ve çalışmalıdır.”

Program içerisinde yapılan dini bilgiler ve genel kültür yarışmasında dereceye giren gençler ödüllendirildi ve hediyeleri takdim edildi.

Okunan akşam ezanıyla birlikte oruçların açıldığı iftar programı yemek duasının ardından musiki dinletisi ile devam etti.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni